Skärmavbild 2012-10-15 kl. 09.45.01

Gästspel av Peter Bergting

October 15, 2012

Just nu går delar av Digitala Spel en kurs som heter grafiskt berättande. Det är de studenter som valt inriktningen grafik som under fem veckor ska gå igenom visuellt berättande med hjälp av stilla och rörlig grafik. Under föregående kursvecka har ett antal påhittade men väl genomtänkta kulturer skapats och konceptualiserats i thumbnails och animationer. Denna vecka ska dessa första koncept utvecklas ytterligare. Förutom ordinarie personal är Peter Bergting (@Bergting) på plats för att bidra med sina erfarenheter i just grafiskt berättande.

För er som undrar vem Peter är så har han varit med på många håll runtom i serie- och spelvärlden. Han har arbetat med grafiska noveller för Crysis (där bilden ovan är tagen från) och Dungeons & Dragons, bokomslagrollspelsillustrationer och därtill mycket, mycket mer.

Peter har själv publicerat äventyr i olika former ur världen Morwhayle – de senaste går att läsa i tidsskriften Utopi eller på seriens hemsida.

Jag hoppas kunna lägga upp lite uppdateringar under veckan som kommer, både på vad som görs men också vad som sägs.

 

Tags: , , , , , ,

Leave a Comment