Utbildningsprogram inom säkerhetsområdet

BTH satsar på IT-säkerhet
 

För att kunna möta det växande behovet av personer med kunskap inom säkerhet och avancerad IT satsar BTH på utbildningar inom informationssäkerhetsområdet. BTH är den högskola i landet som har hunnit längst med grundutbildning inom IT-säkerhet och har utbildat fler studenter inom området än något annat svensk lärosäte.
Vårt ansvar är bland annat att tydliggöra vad arbetsmarknaden efterfrågar samt ge en relevant och anpassningbar utbildning som ligger i linje med de behov av kunskap som finns i samhället och industrin idag och i framtiden.

Hänglås med USBMånga olika inriktingar
BTH erbjuder en högklassig utbildning med många valmöjligheter: säkerhet och ekonomi inkl ledarskap och IT-juridik, programvarusäkerhet, nätverkssäkerhet, säkerhetsteknik (larm- och sensorsystem), samt ett civilingenjörsprogram som ger en spetskompetens inom darotsäkerhet och en stabil grund inom datorsystemteknik.

Labbverksamhet
I våra kurser är laborationsverksamhet ett stående inslag. BTH har ett antal specialanpassade säkerhetslaboratorier för utbildning och forskning. Här finns möjligheten laborera och utveckla kunskaper med få eller inga restriktioner. Allt för att öva i så reella miljöer som möjligt.

Efter studierna
BTHs unika miljö där studenter, forskare, lärare och företag tillsammans skapar och utvecklar framtidens kunskap inom IT-säkerhetsområdet gör att det finns stora möjligheter att knyta viktiga nationeller och internationella kontakter inför framtiden.

Program inom informationssäkerhetsområdet på BTH

Redigera

Kalendarium

17-18 april:
Maritime Future Forum, Helsingfors.
Arrangör: Sjöfartens utbildnings- och forskningscentral

 

(Alla länkar öppnas i nya fönster)

Länk till fler event på Maritim Aktivitetskalender

Kompass 

Share Dela