Avlutande projektredovisning för studenter på CMD, Creative Mobile Development

Under en hel dag redovisade nio studenter på Creative Mobile Development (CMD) sina projektarbeten för kursare, lärare och handledare. Studenterna har precis avslutat en praktikperiod på 20 veckor vilket är det sista momentet på KY-utbildningen som är på 2 år.
De flesta har gjort sin praktik på företag runt om i regionen och studenterna har främst arbetat med att ta fram mobilapplikationer i mer eller mindre skarpa projekt men även fått ta sig an rena konsultuppdrag.

Ändrade förutsättningar

Bengt Aspvall som tillsammans med Jeanette Eriksson är en av de ansvariga för programmet, berättar att det har varit en mycket lyckad praktikperiod även om marknaden och sammansättningen av samarbetspartners har hunnit förändras en del sedan programmet utformades för cirka tre år sedan.
UIQ Technology var en av huvudinitiativtagarna till KY-utbildningen men i och med att företaget gick i konkurs några månader efter programstarten fick man tänka om och hitta andra praktikplatser. Dock har det startats upp ett antal mindre utvecklingsbolag av före detta UIQ:are där några av CMD-studenterna har kunnat förlägga sina praktikperioder. 

KaskadoTeamEn av studenterna är Harry Lundström som redgjorde för sitt arbete på Kaskado i Karlskrona.
Företaget har tagit fram en tjänst där butiker kan lägga ut rabatter och erbjudanden till sina kunder via mobiltelefonen.

Harrys uppdrag på Kaskado har bland annat varit att förbättra användargränssnittet på en mobil tjänst, att bygga in knappfunktioner i tjänsten och att översätta webbsidor från engelska till svenska.


Harry Lundström, Magnus Woxblom och Daniel Bäckman


Bland åhörarna fanns Harrys handledare från Kaskado, Magnus Woxblom och Daniel Bäckman som även de fick svara på frågor från övriga studenter och lärare om företagets produkt men även om hur det har fungerat att ha en praktikant från CMD på plats.
Magnus berättar att det har varit en stor tillgång att ha Harry i teamet under våren och att han är mycket nöjd med vad Harry har presterat. 

Svampställe

Andra mobilapplikationer som studenterna har varit med att ta fram under praktikperioden och som redogjordes för under dagen, var till exempel ett program för att skicka ut och återrapportera arbetsordrar via mobilen, ett fildelningsprogram för fotografier tagna med mobilen, och en funktion för att markera på en karta i mobilen var bästa svampstället finns så du hittar tillbaka nästa gång.

Utbildningens fokus har legat på att låta studenterna lära sig att utveckla, programmera, underhålla och supporta tjänster och produkter för mobiler och datorer utifrån den senaste digitala tekniken.
Studenterna vid detta redovisningstillfälle var den första utexaminerade kullen och terminen avslutades officiellt med diplomutdelning dagen därpå. 

Redigera

Aktuellt på COM

COM i media! 

Parabolantenner

Senaste
: Rikard Torkar om forskning inom inbyggda system


INNOVAge picture
Ett projekt om Smarta Hem-system

Årets lärare 2012 
Carina Nilsson utsedd till årets lärare 2012
 

Säkstudenter, KHK
Studenter hjälper KHK med säkerhetsarbete

BengtCarlsson
Se upp i din digitala vardag!

ThumsUp
Programvaruingenjörer har de bästa jobben!!!

J Hagelbäck
Johan Hagelbäck intervjuad på SvT om sin avhandling

SÄKTEK_Linjeförening 
Öppen säkerhets- workshop på COM

Mässor i Ryssland
COM på studentmässor
i Ryssland

Bild på KK-stiftelsens logotype
10 miljoner till forskning inom programvaruteknik

Jonas Hellström och Lars Ollén

Ratatosk, ett lyckat studentprojekt

 

Share Dela