workshop med fokus på personell säkerhet

BTH:s nystartade linjeförening SÄK TEK för studenter på säkerhetsteknikprogrammet, arrangerade i början av november en mycket uppskattad workshop på temat personell säkerhet.
Sedan 2009 har Martin Boldt, programansvarig för IT-säkerhetsprogrammet, bjudit in till öppna workshops med fokus på olika säkerhetsområden.  Denna gång tog några säkerhetsteknikstudenter initiativet och tack vare egna kontakter med representanter från bevakningsbranschen fick de till en mycket intressant talarlista. Bland annat berättade Johan Petersson från G4S Cash Solutions om det uppmärksammade helikopterrånet mot G4S värdedepå i Västberga hösten 2009 och Mikael Johansson från Sweguard, svenska bevakningsföretagens riksorganisation, informerade om vad som är viktigt att tänka på vid upphandling av bevakningstjänster. Både studenter och personal från BTH samt folk från näringslivet i Karlskrona deltog i workshopen, totalt omkring 50 personer.

MikaelJohanssonMikael Johansson, presstalesman på Sweguard var glad att bli tillfrågad och tyckte det var ett mycket bra initiativ att mixa studenter och lärare med folk från branschen.
- Det är viktigt att behålla verklighetsförankringen för studenterna så det inte bara blir teori, menar han.
-Den kontakt vi har haft med högskolor och universitet tidigare har inte varit av detta slaget, utan har främst gällt uppdrag att se över och upprätta säkerhetsrutiner på skolorna. BTH är unika med sina program inom säkerhetsområdet och jag hoppas verkligen att vi kan ha ett tätt samarbete framöver, säger Mikael Johansson.
JohanPEtersson_G4SOckså Johan Petersson, Säkerhetsdirektör vid G4S Cash Solution, är enbart positiv till workshopen.  
- Det är så roligt att se drivkraften och engagemanget från studenterna själva. Det är verkligen nyttigt att koppla ihop näringslivet och akademien som de har gjort i och med denna träff.
Linjeföreningen SÄK TEK jobbar sedan en tid för att utöka säkerhetsteknikprogrammet som idag är ett tvåårigt program med ytterligare ett år. Något som Johan Petersson stödjer.
- Givetvis är de säkerhetstekniska kunskaperna viktiga att ha som grund, men nästintill lika viktigt är det att studenterna också har läst projektledning, ekonomi och ledarskap. Det skulle verkligen bli ett bra komplement, menar Johan Petersson.

SÄKTEK_Linjeförening

Styrelsen i linjeföreningen SÄK TEK som arrangerade workshopen:
Robin Andersson, Mikael Bron, Niklas Askwall, Anna Petré och Mattias Arvidsson

Redigera

Aktuellt på COM

COM i media! 

Parabolantenner

Senaste
: Rikard Torkar om forskning inom inbyggda system


INNOVAge picture
Ett projekt om Smarta Hem-system

Årets lärare 2012 
Carina Nilsson utsedd till årets lärare 2012
 

Säkstudenter, KHK
Studenter hjälper KHK med säkerhetsarbete

BengtCarlsson
Se upp i din digitala vardag!

ThumsUp
Programvaruingenjörer har de bästa jobben!!!

J Hagelbäck
Johan Hagelbäck intervjuad på SvT om sin avhandling

SÄKTEK_Linjeförening 
Öppen säkerhets- workshop på COM

Mässor i Ryssland
COM på studentmässor
i Ryssland

Bild på KK-stiftelsens logotype
10 miljoner till forskning inom programvaruteknik

Jonas Hellström och Lars Ollén

Ratatosk, ett lyckat studentprojekt

 

Share Dela