Indiska studenter som ambassadörer för Blekinge och BTH

Våra indiska studenter vid BTH är en stor resurs, både under studietiden vid BTH och , inte minst, när de talar med andra om Blekinge, på hemmaplan i Indien.

Det ska vi ta vara på!

Därför har Indienprojektet tagit ett initiativ att utse BTH's indiska studenter till ambassadörer för Blekinge och BTH. Ett sådant uppdrag ska lämnas under lite mer högtidliga former. Eftersom Blekinges landshövding, Gunvor Engström, är engagerad i projektet frågade projektet om hon ville stå värd för en mottagning, med cermoni, på residenset. Det ville hon mer än gärna!

Första kullen ambassadörer

Den 16 december 2009 var det dags för inbjudna studenter, och andra personer som deltar i Indien-samarbetet att samlas i ett juldekorerat residens. Totalt var det ca 80 personer, de allra flesta var givetvis studenter, som mötte upp en snöig decemberkväll.

Eva-Lisa Ahnström, Lina Berglind, Gunvor Engstrand och indiska studenterLina Berglind, integrationssamordnare på BTH hade ordnat med det praktiska och kom kvällen till ära klädd i en vacker sari. Lina inledde med ett välkommen från Internationella avdelningen.

Projektledaren, Eva-Lisa Ahnström, BTH, hälsade välkommen och berätta lite mer Indienprojektet.
Läs vad Eva-Lisa Ahnström tog upp i sitt tal

 

 

 

Eva-Lisa Ahnström, Lina Berglind, Gunvor Engstrand och indiska studenter

Maria EngelmarkSedan tog Maria Engelmark, Avdelingschef för internationella avdelningen på BTH över och gav ett historiskt perspektiv på BTH:s studentutbyte med Indien.

 

Landshövding Gunvor Engström gav en personlig bild av sin relation till Indien och de stora möjligheter hon ser med ett intensifierat utbyte.
Se en filmsnutt med del av Gunvor Engströms tal
(en av studenterna filmade och la ut på YouTube)

För att våra ambassadörer ska ha lite stöd i sin information fick de alla varsitt USB-minne, preparerat med information om Blekinge.

Sedan var det dags för en välbehövlig fika - och mingel innan alla begav sig hemåt.

Maria Engelmark

 

Gruppfoto, indiska studenter

Vid gruppfotograferingen hade alla indiska studenter hittat fram till residenset i snöyran, här är en del av alla som deltog i cermonin.

 

Redigera
Share Dela