NYHETER OM INDIENPROJEKTET OCH VÅRA INDISKA PARTNERS

Workshop i Chennai 18-19 februari 2010 i samarbete mellan BTH och IIT-M

Den 18-19 februari anordnar IIT-M och BTH en workshop på IIT-M i Chennai på temat användarmedverkan i design av IKT: möjligheter  och utmaningar: "Participatory Design of ICT: Opportunities and Challenges".

En kort beskrivning hittar du här (pdf-fil öppnas i ett nytt fönster)

Programmet, de olika presentationerna samt en del bilder från workshopen hittar du här (länk till ny sida som öppnas i ett nytt fönster)

Professor Timothy A. Gonsalves utsedd till rektor för det nya IIT Mandi i norra Indien

Professor Timothy A. Gonsalves, en av grundarna av den tvärvetenskapliga forskargruppen TeNeT Group som vi samarbetar med, samt tidigare sektionschef på Department of Computer Science and Engineering på IIT-M, utsågs den 15 januari 2010 till rektor for det nya tekniska universitetet IIT Mandi i norra Indien. Utnämningen innebär att han flyttar från Chennai till Mandi i Himalaya.

Professor Gonsalves har besökt BTH två gånger,första gången våren 2008 och sedan ännu en gång, hösten 2009, då han kom till Blekinge för att handleda två av utbytesstudenterna från IIT-M som gjorde sina examensarbeten i anslutning till pågående forskningsprojekt vid BTH.

Professor Gonsalves är också en av forskarna bakom workshopen på temat delaktighet i design av IKT, som BTH och IIT-M genomför tillsammans på IIT-M i Chennai, Indien, 18-19 februari 2010. Han kommer att medverka på workshopens första dagen, medan professor Ashok Jhunjhunwala medverkar under workshopens andra dag.

IIT Madras entreprenörer vann prestigefylld tävling i New York med smart clean tech lösning

Ett lag med entreprenörer från IIT-M i Chennai har nyligen vunnit första pris i en nyinstiftad affärsidé tävling i staden New York. Lag från tio ledande internationella management och teknikhögskolor i Europa, Asien och Latinamerika deltog i tävlingen. Det vinnande bidraget baserades på innovativ design av mjukvara och hårdvara som möjliggör effektiv lagring och distribution av energi mellan olika delar av stadsnätet i New York, beroende på tillgång och efterfrågan samt den aktuella prisbilden.

Läs mer om tävlingen och det vinnande förslaget i den artikel som publicerades på Indiaedunews.net den 8 januari 2010 (pdf filen öppnas i nytt fönster)

 

 

Redigera

Aktuellt

Share Dela