Blekinge Tekniska Högskola - BTH

Forskningsingenjör till vattenskärningslaboratorium

Ledigkungörelse 12/05/2008

Diarienummer: 08683

Sista ansökningsdag: 01/05/2009

Varaktighet: 11 månader

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Sektion/enhet: TEK

Kontaktperson: Anders Jönsson

Tjänsten tillsatt med: Henrik Ekholm

Antal sökande: 3

Beslutsdatum: 02/09/2009


Blekinge Tekniska Högskola, BTH, är en av Sveriges mest profilerade högskolor och har som målsättning att vara en globalt attraktiv kunskapscommunity inom tillämpad IT och innovation för hållbar tillväxt. Högskolan har en unik kombination av teknik och andra områden som ekonomi, hälsa och vård, humaniora och samhällsvetenskap. BTH  bedriver utbildning och forskning på hög internationell nivå. Lärandet står i centrum för såväl studenten, läraren som forskaren. BTH startade 1989 och har drygt 7300 registrerade studenter och cirka 500 anställda. BTH har full examinationsrätt inom vetenskapsområdet teknik. BTH finns i Karlskrona, Ronneby och Karlshamn och har ett omvittnat välutvecklat samarbete med näringsliv och samhälle, både avseende forskning och utbildning på såväl regional, nationell och internationell nivå. Forskning utgör en tredjedel av verksamheten. Huvudcampus ligger i Karlskrona. Den 1 juli 2010  kommer verksamheten i Ronneby att flyttas till Karlskrona. Sedan 1 september 2008 är BTH en klimatneutral högskola.

Blekinge Tekniska Högskola söker

 

FORSKNINGSINGENJÖR TILL VATTENSKÄRNINGSLABORATORIUM

med placering vid Sektionen för teknik i Ronneby

(refnr 08683)

Bakgrund

Swedish Waterjet Lab (SWL) är ett forskningslaboratorium med fokus på vattenskärningsteknologi. SWL är ett gemensamt initiativ av BTH, industri och samhälle. Huvudsyftet med SWL är att bidra till en stark och hållbar utveckling av den svenska vattenskärningsindustrin. Detta skall uppnås genom utveckling av vattenskärningstekniken samt relevant kompetens för att skapa en vattenskärningsindustri som förblir konkurrenskraftig genom en unik kunskapshöjd.

Arbetsuppgifter

Som forskningsingenjör vid SWL kommer du att driva utvecklingsprojekt samt ansvara för utrustningen vid SWL. Arbetsuppgifterna innefattar att stödja föreståndaren och projektledaren vid SWL vid större forsknings och utvecklingsprojekt samt att själv initiera och leda mindre projekt vid SWL. Tjänsten inkluderar även arbete med drift och underhåll av vattenskärningsutrustningen. Del av tjänsten ägnas åt övrig utrustning i laboratoriet.

Önskvärda kvalifikationer

Vi söker en person som har en civilingenjörsutbildning i maskinteknik. Den sökande ska kunna arbeta obehindrat med CAM-programvara och CNC-vattenskärningsmaskiner och ha dokumenterad erfarenhet från dessa områden. Arbetet inkluderar även service och normalt underhåll av maskinerna och övrig utrustning. Tjänsten kräver även att den sökande skall ha kompetens att självständigt skriva och bidra till de projektrapporter som tas fram i vattenskärningslaboratoriet. Den sökande skall ha stark önskan och fallenhet för att samarbeta med industri och övriga projektpartners. Till tjänsten krävs en självgående och initiativtagande person.

Meriter som anses speciellt värdefulla:

  • Utbildning i vattenskärning och erfarenhet av att arbeta med vattenskärningssystem.
  • Upparbetade kontakter med högskolan och vattenskärningsindustrin.

Tillträde: 1 februari 2009

Varaktighet: 11 månader

Omfattning: 100 %.

För mer information

Vill Du veta mer om anställningen är Du välkommen kontakta föreståndare Anders Jönsson, tel. 0708-780152. Fackliga företrädare är Mikael Åsman (SACO), tel. 0457-385720 och Monika Nilsson (TCO), tel. 0455-385440.

Ansökan

Sök jobbet via www.offentligajobb.se

Ansökan senast 2009-01-05.

Ange referensnummer

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Om Du kommer ifråga för anställning begär vi komplettering enligt nedanstående:

Uppgift om tidigaste tillträdesdag

-  Styrkt meritsammanställning

-  Kopior av betyg och övriga handlingar som Du önskar åberopa

-  Högskolan har individuell lönesättning varför löneanspråk anges i ansökan

-  Samtliga handlingar bifogas i två exemplar

I sin verksamhet behöver högskolan både kvinnors och mäns erfarenheter. Högskolan välkomnar därför ansökningar från både män och kvinnor till alla slag av anställningar.

Blekinge Tekniska Högskola, 371 79 Karlskrona
Telefon: 0455-385000.

 

Redigera
|