Blekinge Tekniska Högskola - BTH

Webmaster

Ledigkungörelse 01/16/2009

Diarienummer: 09606

Sista ansökningsdag: 02/09/2009

Varaktighet: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Sektion/enhet: Förvaltning (FOR)

Kontaktperson: Lennarth Förberg

Tjänsten tillsatt med: Johan Bournonville

Antal sökande: 24

Beslutsdatum: 03/25/2009


 

Blekinge Tekniska Högskola, BTH, är en av Sveriges mest profilerade högskolor och har som målsättning att vara en globalt attraktiv kunskapscommunity inom tillämpad IT och innovation för hållbar tillväxt. Högskolan har en unik kombination av teknik och andra områden som ekonomi, hälsa och vård, humaniora och samhällsvetenskap. BTH  bedriver utbildning och forskning på hög internationell nivå. Lärandet står i centrum för såväl studenten, läraren som forskaren. BTH startade 1989 och har drygt 7300 registrerade studenter och cirka 500 anställda. BTH har full examinationsrätt inom vetenskapsområdet teknik. BTH finns i Karlskrona, Ronneby och Karlshamn och har ett omvittnat välutvecklat samarbete med näringsliv och samhälle, både avseende forskning och utbildning på såväl regional, nationell och internationell nivå. Forskning utgör en tredjedel av verksamheten. Huvudcampus ligger i Karlskrona. Den 1 juli 2010  kommer verksamheten i Ronneby att flyttas till Karlskrona. Sedan 1 september 2008 är BTH en klimatneutral högskola. Besök gärna vår webbplats www.bth.se

Blekinge Tekniska Högskola söker

 

Webmaster

(Ref.nr 09606) 

www.bth.se är Högskolans viktigaste kommunikationskanal till studenter, anställda och allmänhet. Den är gemensam för hela BTH och får räknas som ett verksamhetskritiskt system. Dess betydelse och komplexitet ökar i takt med att nya webbaserade tjänster utvecklas och integreras med underliggande verksamhetssystem.

Arbetsuppgifter

Som webmaster har du ansvaret för den del av webbplatsens funktion som har med teknik att göra. Du rapporterar till informationschefen som är systemägare. I ditt dagliga arbete samarbetar du dels med de redaktörer som fyller webbplatsen med innehåll och dels med vår IT-avdelning som sköter den löpande driften. Samarbete med användare i övriga BTH är en förutsättning. 

Du har också ansvar för att

  • Leda det genomgripande arbetet med att modernisera, strukturera och förnya webbplatsen
  • Löpande ta initiativ till förbättringar och driva dem i projektform
  • Fortsätta arbetet med att göra vår webbplats tillgänglig för personer med funktionshinder
  • Leda arbetet i det interna webbrådet
  • Instruera och svara på frågor
  • Medverka till tydliggörande av ansvar och roller
  • Medverka vid utveckling och upphandling av nya funktioner och system för att säkerställa tillgänglighet och gränssnitt för e-tjänster och funktioner

Önskvärda kvalifikationer

En förutsättning för att lyckas i arbetet är att ha många kontaktytor, både i vår organisation och i omvärlden. Du bör vara van att uttrycka sig på både svenska och engelska i tal och skrift. Vidare måste du kunna sätta dig in i användarnas behov och önskemål och samtidigt kunna förklara och motivera de lagar, regler och policys som gäller.

Flera olika typer av bakgrund kan leda fram till det här jobbet, men du är förmodligen en driven projektledare som redan lett några större IT-projekt. Dina kunskaper om tekniken bakom webben är kombinerat av förståelse för kommunikation och design. 

Du ingår i BTH:s informationsavdelning. Placering sker i första hand vid BTH:s Campus Gräsvik i Karlskrona men även placering på Campus Karlshamn kan komma i fråga. Båda alternativen förutsätter frekventa resor inom Blekinge, varför du behöver ha körkort. 

För mer information

Vill Du veta mer om anställningen är du välkommen kontakta informationschef Lennarth Förberg, tel. 0455-385049, e-mail: lennarth.forberg@bth.se. Fackliga företrädare är Mikael Åsman (SACO), tel 0457-385720 och Monika Nilsson (TCO), tel 0455-385440.

Ansökan

Sök jobbet via www.offentligajobb.se

Ansökan senast 2009-02-09.

Ange referensnummer

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning. 

Om Du kommer ifråga för anställning begär vi komplettering enligt nedanstående: 

Uppgift om tidigaste tillträdesdag

-  Styrkt meritsammanställning

-  Kopior av betyg och övriga handlingar som Du önskar åberopa

-  Högskolan har individuell lönesättning varför löneanspråk anges i ansökan

-  Samtliga handlingar bifogas i två exemplar

I sin verksamhet behöver högskolan både kvinnors och mäns erfarenheter. Högskolan välkomnar därför ansökningar från både män och kvinnor till alla slag av anställningar.

Blekinge Tekniska Högskola, 371 79 Karlskrona
Telefon: 0455-385000.

Redigera
|