Blekinge Tekniska Högskola - BTH

Webbredaktör, vikariat

Ledigkungörelse 04/15/2008

Diarienummer: 08621

Sista ansökningsdag: 05/06/2008

Varaktighet: T o m 2008-11-30

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Sektion/enhet: Förvaltning (FOR)

Kontaktperson: Lennarth Förberg

Tjänsten tillsatt med: Avbrytande av tillsättning.

Antal sökande: 11

Beslutsdatum: 07/07/2008


Blekinge Tekniska Högskola, BTH, är en av landets tydligast profilerade högskolor och bedriver utbildning och forskning på hög internationell nivå. Lärandet står i centrum för såväl studenten, läraren som forskaren. Hela Högskolan har fokus på Tillämpad IT och Hållbar utveckling av näringsliv och samhälle. BTH startade 1989 och har drygt 7000 registrerade studenter och knappt 500 anställda. Forskning utgör en tredjedel av verksamheten. BTH har full examinationsrätt inom vetenskapsområdet teknik. BTH finns i Karlskrona, Ronneby och Karlshamn och har ett omvittnat välutvecklat samarbete med näringsliv och samhälle. Forskningen sker i samverkan med näringslivet och andra forskare internationellt.

Blekinge Tekniska Högskola söker 

Webbredaktör, vikariat

med placering vid Förvaltningens informationsavdelning i Karlskrona
(Ref.nr 08621)

Nuvarande befattningshavare har begärt tjänstledighet för att prova annat arbete. Vi söker därför en vikarie.

Arbetsuppgifter:

En tilltalande, aktuell och lättnavigerad webbplats är en av våra viktigaste kanaler till studenter, sökande, allmänhet, press och egen personal. Snabb publicering av text och bilder på nätet liksom regelbundna kontroller att det som är publicerat är aktuellt, är ett arbete som har stor betydelse inte bara för informationsavdelningens del utan för hela vår högskola. Vi behöver en webbredaktör som kan skriva och som kan ta ansvar för överblicken vad gäller strukturer, navigering, användbarhet, tillgänglighet, besöksbeteenden osv.

Som webbredaktör kommer du att arbeta med de översta sidorna i webbstrukturen och även vara samordnare för den gemensamma webbprofilen vid BTH. Arbetet innefattar ansvar för både planering, genomförande och uppföljning av denna informationsfunktion.

Som webbstrateg är det din uppgift att initiera och leda arbetet att utveckla vår webbplats. Ditt fokus är innehållet och hur det presenteras. Webbplatsens tekniska funktion liksom tekniska support sköts av medarbetare som redan finns på plats och som du kommer att samarbeta med.

Som informatör kommer du att arbeta med att i korta TV-inslag presentera olika forskningsprojekt som sänds i SVT:s Kunskapskanalen. Även här samarbetar du i team med andra i BTH som är tekniskt ansvariga. Du är också redaktör för Högskolans personaltidning.

Din bakgrund:

Den vi söker är ingen nybörjare. Du är troligen reporter med vana från modern tidningsproduktion eller webbtidning. Kanske jobbar du i reklambranschen. För att klara jobbet behöver du vara van att intervjua, sammanfatta och skriva, liksom att hantera tekniska hjälpmedel för webbpublicering. Du ska ha erfarenhet av reportagefoto, bildbearbetning, dokumentredigering och formgivning. Din engelska är god och du bör ha studerat vid högskola eller universitet.

BTH har campus i Karlskrona, Ronneby och Karlshamn, därför behöver du ha körkort.

Varaktighet: Till och med 2008-11-30.

För mer information:

Vill Du veta mer om anställningen är du välkommen kontakta informationschef Lennarth Förberg, tel. 0455-385049, e-mail: lennarth.forberg@bth.se. Fackliga företrädare är Mikael Åsman (SACO), tel 0457-385720 och Monika Nilsson (TCO), tel 0455-385440.

Ansökan

Sök jobbet via www.offentligajobb.se

Ansökan senast 2008-05-06.

Ange referensnummer 08621.

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Om Du kommer ifråga för anställning begär vi komplettering enligt nedanstående:

- Uppgift om tidigaste tillträdesdag
- Styrkt meritsammanställning
- Kopior av betyg och övriga handlingar som Du önskar   åberopa
- Högskolan har individuell lönesättning varför löneanspråk anges i ansökan
- Samtliga handlingar bifogas i två exemplar

I sin verksamhet behöver högskolan både kvinnors och mäns erfarenheter. Högskolan välkomnar därför ansökningar från både män och kvinnor till alla slag av anställningar.

Blekinge Tekniska Högskola, 371 79 Karlskrona
Telefon: 0455-385000.

 

Redigera
|