Blekinge Tekniska Högskola - BTH

Doktorand i Datorsystemteknik

Ledigkungörelse 01/20/2012

Diarienummer: PERS 422-0006-2012

Sista ansökningsdag: 02/13/2012

Varaktighet:

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Sektion/enhet: Sektionen för datavetenskap och kommunikation (COM)

Kontaktperson: Lars Lundberg

Tjänsten tillsatt med: Sogand Shirinbab

Antal sökande: Tio

Beslutsdatum: 03/07/2012


Blekinge Tekniska Högskola söker

 

Doktorand i Datorsystemteknik                                

med placering vid sektionen för datavetenskap och kommunikation i Karlskrona.

Diarienr PERS 422-000x-2012

Vi söker en kandidat för en doktorandtjänst inom området datorsystemteknik med särskilt fokus på prestandautvärdering av virtualiseringsteknologier och så kallade molnarkitekturer. 

Arbetsuppgifter

Det övergripande syftet med forskningen är att utveckla metoder och verktyg för att förbättra prestanda i så kallade molnarkitekturer, i vilka virtualiseringsteknologier är en väsentlig del. Arbetet kommer att ske i nära samarbete med företag.

Önskvärda kvalifikationer

  • Civilingenjörsexamen, teknologie magister- eller masterexamen inom området datavetenskap.
  • Goda kunskaper i skriftlig och muntlig kommunikation på engelska.
  • Förmåga att arbeta självständigt såväl som i team. 

Behörighet

För tillträde till doktorsanställning krävs att den sökande är eller blir antagen till forskarutbildning. 

Tillträde

Efter överenskommelse. 

Omfattning

100 %. 

Lön

För Högskolans doktorander tillämpas en enhetlig lönetrappa, vilket innebär att lönen justeras upp i takt med gjorda framsteg i utbildningen. 

Ansökan

Sök jobbet via www.offentligajobb.se eller skicka in din ansökan via e-post till diarium@bth.se (markera e-post med anställningens referensnummer PERS 422-x2012). 

Efter att du sökt första gången på www.offentligajobb.se kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. 

Din ansökan bör innehålla

  • En redogörelse för din bakgrund och erfarenhet i de relevanta områdena. Ange det tidigaste datum då positionen kan tas upp.
  • CV.
  • Bevittnade kopior av betyg och examensbevis.
  • Kontaktuppgifter till två referenspersoner.
  • Samtliga handlingar bifogas i två exemplar 

I sin verksamhet behöver högskolan både kvinnors och mäns erfarenheter. BTH välkomnar därför ansökningar från både män och kvinnor till alla slag av anställningar. 

Ansökan senast

2012-02-13. 

Ange diarienummer

PERS 422-000x-2012 

För mer information

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta professor Lars Lundberg, tfn 0455-385833, lars.lundberg@bth.se eller sektionschef Conny Johansson, tfn 0455-385824, conny.johansson@bth.se. Fackliga företrädare är Mikael Åsman (SACO), tfn 0455-385720 och Monika Nilsson (TCO), tfn 0455-385440. 

BTH, Blekinge Tekniska Högskola

är en av Sveriges tydligast profilerade högskolor med visionen att vara en globalt attraktiv kunskapscommunity inom tillämpad IT och innovation för hållbar tillväxt. Här samsas teknik med ekonomi, samhällsvetenskap, hälsa och vård samt kultur och kommunikation. BTH bedriver utbildning och forskning på hög internationell nivå där lärandet står i centrum för såväl studenten, läraren som forskaren.  

Blekinge Tekniska Högskola startade 1989 och har idag fler än 8 000 registrerade studenter och drygt 550 anställda. BTH fick 1999 universitetsstatus inom vetenskapsområdet teknik, och bedriver forskarutbildning inom områdena "IT med tillämpningar" och "Planering och management". 

BTH rankas som nummer 6 i världen i system- och programvaruteknik (rankning av "Journal of Systems and Software") och nummer 1 i Europeiska unionen. 

Vårt huvudcampus ligger i Karlskrona där verksamheten inryms i nya lokaler med havet som närmaste granne. BTH:s campus i Karlshamn ligger även det vid havet. 

Utmärkande för BTH är det nära samarbetet med näringsliv och samhälle vilket genomsyrar både forskning och utbildning på såväl regional, nationell som internationell nivå. Forskning utgör en tredjedel av vår verksamhet. 

Sedan den 1 september 2008 är BTH en klimatneutral högskola.  

Besök oss gärna på www.bth.se och på www.bth.se/com/serl. 

 

Välkommen med din ansökan

Blekinge Tekniska Högskola, Registrator, 371 79 Karlskrona
Telefon: 0455-38 50 00  

Fax: 0455-38 50 57

E-post: diarium@bth.se

Redigera
|