Annonsera i lokalpress

Nedan finner du lite tips på hur du går till väga då du vill sätta in en annons i lokaltidningarna Blekinge läns tidning (BLT) eller Sydöstran.

Försäljning och produktion av annonser för de två lokaltidningarna genom ett säljbolag som heter Mediealliansen. Vill du ha hjälp att göra en annons eller boka annonsplats i en eller båda tidningarna vänder du dig till Mediealliansen, telefon 0455-61 22 00.

Bokning av annons

Du bokar annonsplats hos Mediealliansen. Du kan välja att annonsera i enbart en av tidningarna eller i båda. Du kan även boka annonsplats i Sydostpress. Där ingår BLT, Smålandsposten och Barometern-OT. Hör av dig i god tid före önskad annonseringsdag. Vid bokningen får du också information om när tidningen behöver ditt manus.

Pris

För att kunna bedöma kostnaden för annonsen måste man veta annonsens storlek. Storleken bedöms av antalet spalter på bredden samt annonsens höjd. Enklast är att e-posta ditt annonsmanus till tidningen så får du prisuppgift på vad annonsen kostar i dina valda tidningar. E-post: info@mediealliansen.se.

Tänk på att tidningarna har olika priser på olika sidor. Till exempel är det dyrare att annonsera på sidan två och sista sidan och billigare på eftertextsidorna längre bak i tidningen.

Rabatter

BTH har en generell rabatt på annonsering i BLT och Sydöstran. Denna rabatt dras av vid fakturering. De flesta tidningar ger även repetitionsrabatt, dvs rabatt om annonsen införs flera gånger inom kort tid. Hör efter vilka rabatter som gäller för den tidning du valt.

Manus

Färdigt annonsmanus kan e-postas direkt till Mediealliansen, e-post: annons@mediealliansen.se. Glöm ej att begära ett korrektur så att du ser att annonsen blir rätt.
Vill du ha hjälp med utformning kan tidningen göra det åt dig. Tänk då på att vara ute i god tid.

Grafisk utformning

Annonsen ska följa BTH:s grafiska profil med korrekt logotyp och avsändare.

Verkar det krångligt? Tveka inte att kontakta kommunikaiotnsavdelningen.

Redigera
Share Dela