Så här gör du om du har en Nokia (med OS Symbian S60)

 

 

Surfa från din mobil till traveler.bth.se, logga in med akronym och webblösenord.

När du klickar på "Konfigurera Nokia Series 60 (Symbian OS)" så startat nedladdningen av Lotus Installer. (Man kan också klicka på "Välj version av IBM Lotus Mobile Installer" välj sedan OS för din telefon.)

Tryck "Val" och sedan "Öppna" för att installera Lotus Installer. Svara Ja eller Ok på alla frågor om installation och certifikat.

 

Installera/aktivera Lotus Traveler i din mobil. Ange din akronym (tre bokstäver) som användarnamn, ditt webblösenord (samma som till webbmailen http://post.bth.se), som server anger du traveler.bth.se och som kopplingspunkt Telenor Mobilsurf (eller Telenor Internet om du har ett äldre abonnemang).

 

På alla frågor om certifikat och om vill gå vidare  svarar du OK/Ja och Nästa/Next. När du vill synka, starta Traveler, välj  Options och Sync Now. Du kan även ange Autosync-On, då kommer det du valt som skall synkroniseras automatiskt att skickas ner till din mobil så fort de kommer till epostservern och tvärtom om du tex bokar ett möte i mobilen så synkas det till din epost klient. Vi rekommenderar dock att synka en gång per timme för att spara batteri. Vid Options/Inställningar kan du ange vad du vill synka.

Du har nu också fått ett litet program som heter Lotus LookUp, med det söker du rätt på all kontaktinfo för personalen på BTH. Allt från mobilnummer till epostadress och avdelning.

 

Lotus Traveler finns för de flesta mobiler från Nokia (inte de billigaste) 

För att få en genväg till Lotus Traveler på Nokias E52 och E72 gå till Meny - Kontrollpanelen - Lägen och Programgenvägar. Klicka på någon och byt ut den mot Lotus Traveler. För Nokia 5230 är det Meny-Inställningar- Personligt - Startsida- Genvägar.

 

Får du problem kan du alltid vända dig till IT-avdelningen support för hjälp.

Redigera
Share Dela