Så här gör du om du har en Windows Mobile (5.5 - 6.5) 

 

 

Surfa från din mobil till traveler.bth.se, logga in med akronym och webblösenord.

När du klickar på "Konfigurera Windows mobile" så startat nedladdningen av Lotus Installer. (Man kan också klicka på "Välj version av IBM Lotus Mobile Installer" välj sedan OS för din telefon.)

Tryck "Val" och sedan "Öppna" för att installera Lotus Installer. Svara Ja eller Ok på alla frågor om installation och certifikat.

 

Installera/aktivera Lotus Traveler i din mobil. Ange din akronym (tre bokstäver) som användarnamn, ditt webblösenord (samma som till webbmailen http://post.bth.se), som server anger du traveler.bth.se och som kopplingspunkt Telenor Mobilsurf (eller Telenor Internet om du har ett äldre abonnemang).

 

På alla frågor om certifikat och om vill gå vidare  svarar du OK/Ja och Nästa/Next. När du vill synka, starta Traveler, välj  Options och Sync Now. Du kan även ange Autosync-On, då kommer det du valt som skall synkroniseras automatiskt att skickas ner till din mobil så fort de kommer till epostservern och tvärtom om du tex bokar ett möte i mobilen så synkas det till din epost klient. Vi rekommenderar dock att synka en gång per timme för att spara batteri. Vid Options/Inställningar kan du ange vad du vill synka.

Du har nu också fått ett litet program som heter Lotus LookUp, med det söker du rätt på all kontaktinfo för personalen på BTH. Allt från mobilnummer till epostadress och avdelning.

 

Får du problem kan du alltid vända dig till IT-avdelningen support för hjälp.

Redigera
Share Dela