Nordplus - praktik inom Norden

Inom Norden heter utbytesprogrammet Nordplus och Sektionen för hälsa har avtal med fem lärosäten i Norge, Danmark och Finland. Nordplus är Nordiska Ministerrådets utbytesprogram för studerande och lärare vid universitet och högskolor och har till syfte att vitalisera och stärka det nordiska utbildningssamarbetet. Som student på Sjuksköterskeprogrammet har du möjlighet att göra din praktik under fem eller sex veckor vid någon av dessa fem lärosäten


Danmark

VIA University College är Danmarks tredje största lärosäte och största yrkeshögskola med 2.100 anställda och 16.000 studenter centrerad omkring 7 campusstäder. VIA är resultatet av en sammanslagning av fem lärosäten på Jylland är organiserad med ett huvudkontor i Århus och sju campus i hela regionen.


Finland

Laurea University of Applied Science, består av sju campusområden som alla ligger i Helsingforsregionen. Campus Borgå ligger vid kuststaden Borgå vid Finska vikens kust.
Borgå ligger nära huvudstadsregionen med regelbundna bussturer mellan Helsingfors och Borgå men det är inte heller långt från Lahtis, Tammerfors, Kouvola eller Kotka. Staden tvåspråkig där runt en tredjedel av innevånarna talar svenska.

Vasa yrkeshögskola med sina ca. 3500 studenter ligger i västra Finland i centrum av Vasa stad som är en aktiv studentstad och studenterna utgör ett viktigt element i staden.
Vasa är en tvåspråkig stad och ca. 25 procent talar svenska.


Norge

Högskolan i Nord- Tröndelag med ca. 4500 studenter består av 4 campus, Namsos, Steinkjer, Levanger och Stjördal som alla ligger i Nord-Trøndelag fylke vid den norska västkusten.

Högskolan ligger i Ålesund, en kustnära stad där man kan kombinera storslagna naturupplevelser både längs kusten och i Sunnmørsalpene. På högskolan där det går ca. 2000 studenter erbjuds utbildningar inom ingenjörsvetenskap, hälsa, biologi, maritim och ekonomi - administration.


I nätverket ingår också BTH och Högskolan i Gävle.

Mobilitetsstipendier till studenter utdelas för heltidsstudier i ett annat nordiskt land. Såväl stipendium som resebidrag är att betrakta endast som bidrag till de extra kostnader som det medför att studera i ett annat nordiskt land. Ansökan görs till Sektionen för hälsa.

För mer information om hur du ansöker se:

Ansökan & Information

eller kontakta Doris Bohman eller Tobias Ericson, Sektionen för hälsa.

Läs även gärna:

Reserapporter från tidigare studentutbyten


[Åter till Utlandsstudier]

 

Redigera
Share Dela