Confucius InstituteHanbanBTH logga

BTHCI 

Konfuciusinstitutet, Blekinge tekniska högskola

Konfuciusinstitutet vid Blekinge Tekniska Högskola (BTH) invigdes i augusti 2011. Institutet är det tredje av sitt slag i Sverige och det finns cirka 350 liknande institut i 105 länder över hela världen. Verksamheten kommer att fungera som ett centrum för kinesiska språkkurser, kultur och forskning.

BTHCI är ett samarbete mellan BTH, Hanban (Chinese Language Council International) i Peking och KUST (Kunming University of Science and Technology) i Yunnan provinsen.

Institutets övergripande syfte är att fördjupa relationerna mellan Sverige och Kina och bygga upp en ömsesidig förståelse för respektive lands specifika förutsättningar. Samtidigt vill BTHCI öppna ett fönster för de som söker möjligheter för lärande och utveckling i det kinesiska språket, dess samhälle och kultur.

Målsättningen är att erbjuda förstklassig undervisning i det kinesiska språket. Både på universitetsnivå och på grundskolenivå. Intresset för Kina växer och allt fler väljer att studera kinesiska, som tillsammans med studier i andra ämnen är en värdefull konkurrenskraft på arbetsmarknaden och kan vara vägen till en internationell karriär.

BTHCI kommer förutom språkundervisning även erbjuda föreläsningar, seminarier, kurser och aktiviteter. Dessa är utformade för att stimulera den kunskap som i allt högre utsträckning efterfrågas om Kinas samhälle, näringsliv och kultur.

Skolor och företag som är intresserade att inrätta kinesiska språkkurser är välkomna att kontakta oss!

Opening ceremony

 

Redigera
Share Dela