Drakbåtskamp

 

Succé för Drakbåtsrace och Campusfestival

 

Fredagen den 7:e september anordnades en campusfestival på BTH:s campus i Karlskrona. Campusfestivalen var ett samarbete mellan BTH, Studentregion Blekinge, Konfuciusinstitutet och Blekinge Studentkår och arrangerades i syfte att välkomna alla studenter och inleda höstterminen på BTH.

Konfuciusinstitutet firade 1-års jubileum och arrangerade ett drakbåtsrace.  Sex lag med både studenter och personal från BTH deltog och det var en lagom dos av tävling, god stämning och härlig laganda. HAL-teamet (Sektionen för Hälsa) var det lag som paddlade fortast och rakare än motståndarna och tog hem priset. Expertkommentatorn Bitte Appelqvist hejade på lagen tillsammans med publiken och det blev en mycket lyckad och rolig eftermiddag.

I Kinatältet hade Konfuciusinstitutet utställning med kulturella aktiviteter. Besökarna fick prova på olika  kinesiska aktiviteter såsom kalligrafi, kinesisk målning, spel och tebjudning.

Efter drakbåtsracet flyttades uppmärksamheten till stora scenen där musikgruppen Trumbolaget imponerade med sina slagverk. Våra internationella studenter fick också visa upp sina talanger då vi på scenen fick höra både pakistansk kärlekssång och se och uppleva Bollywooddans.

Talare som hälsade publiken välkommen var rektor Ursula Hass, Studentpräst Göran Eckerdal, Ulrika Wilke från Studentregion Blekinge, Anna Eriksson från Konfuciusinstitutet samt representanter från studentkåren.

Under eftermiddagen var det beachvolleyboll och korvgrillning anordnad av studentkåren. Det lokala bandet Vapenbröder som intog scenen kl. 18.00 avrundade festivalen med en härlig live konsert. Dagen avslutades med pubkväll på Kårhuset.

 

HAL värmer upp

festivalliv

drakbåt

trumslagare

Share Dela
Redigera