Att lära sig Kinesiska innebär mer än att bara lära sig ett språk. Det är en utgångspunkt till att förstå alla delar av Kina, samhälle, ekonomi, politik och naturligtvis den rika kulturen. Kunskaper i det kinesiska språket kan vara första steget på en personlig resa fylld av nya möjligheter och personlig utveckling.

Kinas ekonomi är en av de snabbast växande i världen och kommer runt år 2025 troligen vara den största. Kinesiska är också världens största språk, 1,3 miljarder människor talar kinesiska. För svenska och europeiska företag representerar Asien och Kina den mest lovande tillväxtmarknaden. Många svenska och internationella företag söker därav personal med kunskaper om Kina och kinesiska. Genom att kombinera dina kunskaper i kinesiska tillsammans med studier i andra ämnen når du en spetskompetens som är både konkurrenskraftig, öppnar dörrar och förbereder dig för 2000-talets utmaningar.

Att lära sig kinesiska är inte heller så svårt som du tror. Den kinesiska grammatiken är inte komplicerad och det går ganska snabbt att lära sig att förstå och tala språket. Kunskap om skrivtecknen kräver mer tid och disciplin men det är samtidigt en kreativ skapandeprocess och belöningen är att du får insikt i ett av världens mest fascinerande länder.

Höstterminen 2015 erbjuder vi två introduktionskurser till kinesiska – Introduktion till Kinesiska I och Introduktion till Kinesiska II, dessa är på 7,5 hp vardera. Det är möjligt att läsa första kursen och därefter bygga vidare på dina kunskaper i Introduktion till Kinesiska II. Kurserna ges på halvfart, kvälltid. Det är även möjligt att läsa fortsättningskursen Kinesiska Introduktionskurs 15 hp. I denna kurs utvecklar du din förmåga att förstå och kommunicera på kinesiska.

Höstterminen 2015 ges Introduktion till Kinesiska I & II även som distanskurser. 

Språkkurserna syftar till att du ska lära dig förstå och tala rikskinesiska (Putonghua), dvs. att föra enklare konversationer, lyssna och förstå samt få kunskaper om grundläggande fonologiska aspekter och satsmönster. I introduktionskurserna ingår ingen undervisning om den kinesiska skriften.

Ovan beskrivning av kurserna ges med reservation för ändringar av innehållet.

Det är nu möjligt att ansöka till höstens kurser. Välkomna in med era ansökningar via antagning.se.

tvåstudenter

Share Dela
Redigera