Pressmeddelande 2004-08-20

Informationsavdelningen, Jenny Gustavsson

Kronprinsessan victoria besöker bth

Hennes kungliga höghet, kronprinsessan victoria besöker blekinge tekniska högskola den 3 september för att delta i föreläsningar inom magisterprogrammet strategiskt ledarskap för hållbarhet.

Kronprinsessan har ett djupt personligt intresse för hållbar utveckling, inklusive social hållbarhet, och har därför valt att delta på den introduktionsdag som hålls den 3 september för det nya magisterprogrammets studenter.

Under dagen kommer tre föreläsningar att hållas av professor Karl-Henrik Robèrt. Han kommer att tala om vikten av en strukturerad överblick för att nå hållbar utveckling och om de utmaningar som finns på vägen. Robèrt har grundat stiftelsen Det Naturliga Steget och har även fått utmärkelsen the Blue Planet Prize.

För press som vill delta under förmiddagens välkomnande och föreläsning krävs föranmälan till Jenny Gustavsson, webbredaktor@bth.se eller 0455-38 50 27.

Strategiskt ledarskap för hållbarhet är ett nytt och världsunikt ettårigt magisterprogram som startar på Blekinge Tekniska Högskola i september. Programmet riktar sig mot en internationell marknad och har fått många högt kvalificerade sökanden från hela världen. Studenterna kommer att utveckla sina förmågor att som ledare informera och skapa delaktighet genom en strukturerad syn på hållbarhet och gedigen kunskap om lärandet både hos individer och hela organisationer. Dr. Karl-Henrik Robèrt och Dr. Göran Broman, professorer vid sektionen för teknik vid BTH, är initiativtagarna till programmet och har nyckelroller som lärare.

Ytterligare upplysningar lämnas av:

Informationschef Lennarth Förberg, 0455-38 50 49 eller lennarth.forberg@bth.se

Redigera
Share Dela