Möt BTH på Kreativum i Karlshamn!

På fredag den 25 september är det återigen dags för Forskarfredag på Kreativum i Karlshamn. BTH finns som vanligt på plats med ett antal spännande stationer där besökarna kan göra allt från att mäta sin lungfunktion till att programmera en LEGO-robot.

Vid de tio olika stationer som Blekinge Tekniska Högskola står för kommer besökarna bland annat att få möjlighet att prova på att skapa och knäcka sina egna krypton, göra ett kreativitetstest, testköra små vätedrivna bilar, mäta sin lungfunktion eller testa sin andedräkt. Det kommer även att bjudas på möjligheten till massage eller rentav en indisk hennamålning på handen.

För att fira det internationella astronomiåret bjuder BTH även på en föreläsning. Under föreläsningen får besökarna ta del av vad som hänt inom den astronomiska forskningen de senaste åren. Föredragshållare är Thomas Ahlqvist, ansvarig för astronomiundervisningen på BTH och författare till publikationerna "Ett kålhuvud, en get och en varg" som handlar om konsten att lösa problem samt "Lite om mängder och att kombinera".

Gymnasieelever är inbjudna till Kreativum och Forskarfredag mellan kl. 10-14. På kvällen mellan kl. 16-20 är det sedan dags för allmänheten att få prova på alla aktiviteter. Fri entré gäller på kvällen.

 

Läs mer om forskarfredag på: www.forskarfredag.se

Läs mer om BTH:s 10 olika forskarstationer och föreläsning på: www.bth.se

 

 

För ytterligare information om BTH:s delaktighet i Forskarfredag, kontakta Universitetslektor Mats Walter på 0708 - 78 01 53. Se även www.bth.se

Redigera
Share Dela