BTH uppmärksammar IT-säkerhet för föräldrar

Våren 2010 lanserar BlekingeTekniska Högskola, BTH, en kurs i  IT-säkerhet för föräldrar. Målet är att förmedla en nyanserad bild av företeelser som finns på nätet idag. Exempel på ämnen är online-spel, fildelning och upphovsrätt, hur communities och chat används men även Internet-beroende samt hur barn och ungdomar kan skyddas på Internet.

På BTH är IT-säkerhet ett eget kunskapsområde. Det innebär att det bedrivs både utbildning, forskning och samarbete med externa parter inom ämnet. Med distanskursen IT-säkerhet för föräldrar vänder sig BTH till en ny målgrupp som vill veta mer om hur barn och ungdomar påverkas av, utsätts för och använder nätet. Kursen vänder sig inte enbart till föräldrar, utan även till lärare, ungdomsledare och andra personer som vill veta mer om barn och ungdomars nätanvändning.

Kursen, som startar i januari 2010, sker på distans vilket gör att deltagarna kan sitta på valfri ort när de studerar. Den enda förutsättningen är att de har tillgång till en dator och en internet-uppkoppling.

För ytterligare information se http://tuba.bth.se/lo/ eller kontakta kursansvarig Bengt Carlsson på telefon 0457-38 58 13 alt. 0708-38 58 13. Se även www.bth.se

Redigera
Share Dela