Pressmeddelande 2005-07-18

Informationsavdelningen, Joakim Ekberg

Bth gör affischkampanj i stockholm i sommar

Under ett par veckor i sommar går bth ut med en affischkampanj för att locka studenter till årets studentregion. att studera i blekinge ger fördelar som det är svårt för många universitet och högskolor att konkurrera med. framför allt för de högskolorna i storstadsregionerna där det bland annat kan vara svårt att skaffa bostad. syftet är att göra bth mer känt och få fler studenter.

BTH erbjuder sina studenter bostadsgaranti, gratis resor mellan campusorterna, skarpa studentprojekt i nära samarbete med näringslivet. Resultatet kan bli verkliga produkter och tjänster på marknaden.

Kampanjen pågår i Stockholms tunnelbanas rulltrappor och i SL-bussarna under de två sista veckorna i juli 2005. Anledningen till detta är att det är då som alla sökande till universitet och högskolor i Sverige fått sina antagningsbesked men ännu inte tackat ja till sina utbildningsplatser. Det finns en möjlighet att ändra sina val eller efteranmäla sig till BTH under perioden.

Kampanjen riktar sig mot alla typer av presumtiva studenter. Det kan vara turister från hela landet på besök i Stockholm, stockholmare själva och studenter som inte blivit antagna på sina förstahandsval eller kunnat hitta studentbostad i Stockholm, eller andra studiesugna.

Affischerna anspelar bl.a. på aktuella och storstadsrelaterade fenomen och på fördelar med att studera i Blekinge på Blekinge Tekniska Högskola.

De kan laddas ned på http://www.bth.se/info/infoavd.nsf. (Välj ”T-banekampanj” i listan till vänster på sidan.)

  • BTH:s logo som en guldmedalj (Som symbol för Sveriges förenade studentkårers utmärkelse av BTH som Årets studentregion 2005).
  • BTH:s fördelar inom områden som universitet och högskolor i storstadsregioner har svårt att konkurrera med (BTH:s bostadsgaranti och hur ett förstahandskontrakt ser ut).
  • BTH:s fördelar inom områden som universitet och högskolor i storstadsregioner har svårt att konkurrera med (Gratis resor för alla våra studenter mellan våra tre campusorter Karlskrona-Ronneby-Karlshamn).
  • Det är lätt att få jobb efter examen vid Blekinge Tekniska Högskola. (86 % av BTH:s studenter får jobb inom ett år efter avslutad examen enligt Högskoleverkets rapportserie 2004:24 R ”Etableringen på arbetsmarknaden”.)
  • Fördelar med BTH och vår IT-profil med skarpa studentprojekt och näringslivsanknytning. (Studentprojektet ”Blowbo´s Adventure". Ett mobilspel som nyligen fick andra pris i kategorin ”Sveriges bästa mobilspel” i branschtävlingen ”Swedish Game Awards” i Stockholm. Spelet är nu på väg ut på marknaden.)
  • Har du det som krävs? Kolla www.bth.se. Ditt livs resa börjar här! (Anspelar på resande vilket de personer som läser affischen gör.)

För mer information kontakta:

Joakim Ekberg, Informatör, Blekinge Tekniska Högskola, 0708-78 09 88

Redigera
Share Dela