hatt, ring och diplom för promovendi

Doktorshatt för promovendi

DoktorshattDoktorshatten är ett gediget hantverk och tillverkas av Hattmakeriet i Malmö. Hattmärket är i förgyllt silver och tillverkad av guldsmed.

För dig som ska köpa din doktorhatt betyder det att du måste ta hattmått. Detta görs på Hattmakeriet, men hattmått kan även tas på NK i Stockholm, Ströms i Göteborg och Karlssons högtidskläder i Umeå. Tänk på att du måste boka tid hos Hattmakeriet när du ska ta ditt hattmått!

Priset för en doktorshatt med hattmärke var 2007 cirka 5.500 kronor inklusive moms.

Hattmakeriet har följande adress:

Hattmakeriet i Malmö HB
Gustavsgatan 34
216 11 Malmö
Telefon: 040-51 13 20

För dig som inte önskar köpa hatt, finns det ett begränsat antal hattar att låna hos informationsavdelningen. Meddela i så fall du önskar låna hatt. Du måste då veta vilket hattmått du har. Hattar finns i storlek 56-61.

Meddela Elisabeth Permlid om du avser att köpa eller låna doktorshatt.

 

Ring i askDoktorsring för promovendi

Doktorsringen är ett gediget hantverk i 18 karats solitt guld utfört och formgett av guldsmed på uppdrag av Blekinge Tekniska Högskola.

Priset för doktorsringen år 2014 är omkring 6.000 kronor inklusive moms för storlek 17 mm i omkrets.  (Priser på övriga storlekar kan du se på prislista här nedan.) Priset på ringen är avhängigt på världsmarknadspriset på guld. Pga finanskriser och världsläget är guldpriset mycket högt och priset rör sig hela tiden. Du måste därför vara medveten om att priset på ringen kan ha ändrat sig till högtiden. Ringen faktureras av guldsmeden och räkningen brukar komma i samband med högtiden.

För att kunna beställa doktorsringen måste du veta antingen diameter eller omkrets på det finger du önskar ha ringen. Mått för ring kan tas hos närmsta guld- och silversmed.

 ( I regel bär man i Sverige doktorsringar på vänster hand.)När du vet ditt ringmått beställer du din ring av Elisabeth Permlid, högskoleledningen.

För dig som inte önskar köpa ring, finns det ringar att låna. Meddela i så fall du önskar låna doktorsring. (Priser för våren 2014, priset är avhängigt världsmarknadspriser på guld.) Du kan även göra doktorsringen av "gammalt guld" du har i byrålådan priserna blir då lägre. Prisexempl på ringar i fullpris ser du härnedan.

Storlek i mm
16

17

18

19

20

21

22

23

Pris i SEK
5.800:-

6.000:-

6.200:-

6.400:-

6.600:-

6800:-

7.000:-

7.200:-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doktorsdiplom för promovendi

Vid promoveringen överlämnar promotor ett doktorsdiplom, ibland kallat doktorsbrev till promovendi.

Diplomet har idag ett A3-format. Promovendis namn kalligraferas och diplomet rullas sedan och överlämnas i ett särskilt fodral.

Diplomet som överräcks är en gåva ifrån lärosätet.

Diplomrullar. Gröna med guldtext. Foto: Ulrika Wilke

Redigera
Share Dela