Hedersdoktorn håller hållbarheten högt

Under den akademiska högtiden promoverades leif johansson till hedersdoktor vid bth.

– det känns jättetrevligt. det är en fin högskola med kunskap inom hållbar utveckling som är ett ämne jag representerar, säger johansson.

Leif Johansson är koncernchef för Volvo och har ett starkt engagemang för hållbarhetsfrågor. Leif Johansson arbetade tidigare på Electrolux där han genomförde den produktutveckling som gjorde det möjligt för företaget att fasa ut freoner ut kyl- och frysskåp. Till stöd för investeringen användes en metod för hållbar utveckling som utvecklats av Det Naturliga Steget i samarbete med bland annat BTH.

– Jag tycker att hållbarhet är något som berör oss alla. Det är en allmänmänsklig fråga. Det är en av få gränsöverskridande frågeställningar. Jag tror att med bra naturvetenskap och teknik kommer vi komma fram till mycket lösningar på de problem som finns idag, säger Leif Johansson.

Vid BTHs akademiska högtid den 13 oktober promoverades Leif Johansson till hedersdoktor. Som hedersdoktor vill Leif Johansson fortstätta arbetet med att binda ihop akademi och näringsliv.

– I min roll som koncernchef kan jag arbeta med att åstadkomma ett bra samarbete mellan industri och högskola. Som individ vill jag hjälpa till att stå för en positiv dialog, säger Leif Johansson.

Leif Johansson ser mycket positivt på det faktum att BTH i nuläget är den populäraste högskolan i landet bland de internationella studenterna.

– Det är en av de verkliga tillgångarna. Jag kan inte tänka mig något mer attraktivt än en internationellt sammansatt student- och lärarkår. Mångfald är bra och oerhört attraktivt över tid.

Text Sara Persson

Bild Mats Kockum

Redigera
Share Dela