Frågor till några av deltagarna på netlearning 2006

1. Vad tycker du om Netlearning 2006?

2. Vad har varit bäst hittills?

3. Varför är en sådan här konferens viktig?

4. Är det något du saknar i konferensens innehåll?

Jan Hjalmarsson Jan Hjalmarsson, Södertörns högskola

1. – Hittills tycker jag det har varit bra. Elza Dunkels var väldigt väldigt bra, jag fick en riktig kick av hennes föreläsning. Jag hade inte så mycket förväntningar innan jag åkte hit, men jag har varit runt och tittat på lite av varje. Det är kul.

2. – Elza Dunkels tycker jag har varit bäst. Hon har kommit fram till intressanta slutsatser som hon framförde på ett bra sätt.

3. – Det här är ju en mötesplats där man träffar andra som håller på med samma saker på andra vid andra lärosäten. I år tycker jag att det är ett bra tema, man snävar inte in det så mycket.

4. – Svårt att säga.

Christer Johannesson Christer Johannesson, KTH

1. – Det jag har hört hittills har varit väldigt proffsigt, de vet vad de pratar om. Jag tycker det är en härlig stämning här. Det tror jag handlar om vad för slags människor det är här. De som är här är öppna för nya idéer, ser möjligheter och ser även utan för den fyrkantiga skolan.

2. – Elza Dunkels var bra.

3. – Likasinnade träffas och ser nya möjligheter. Det här är ett socialt sätt att komma samman, sedan är det ju alltid roligt att komma ut. Netlearning är viktigt, till exempel när det gäller examinationer. Varför ska man ha tenta en viss dag, tid och på samma plats?

4. – Hittills ingenting.

Anneli Robertsson Anneli Robertsson, Mittuniversitetet

1. – Jag är jättenöjd och positivt överraskad. Det har varit intressanta föreläsningar med flera olika infallsvinklar. Jag tar med inspirationen hem till undervisningen. Jag har fått tankar bekräftade, samtidigt som man ser att det finns mycket kvar att göra. Vi jobbar ju hela tiden mot ett rörligt mål.

2. – Wim Veen är en duktig föreläsare som belyser ungdomskulturen på ett väldigt bra sätt. Alison Hudson tycker jag också var bra. Hon har tyngd bakom sina tankar, men det blir ändå inte tråkigt att lyssna på henne. En konsekvens av att jag lyssnade på hennes föreläsning blir att jag kommer att läsa hennes litteratur.

3. – Man får komma bort och får tid att ägna sig åt det här. Dessutom får man träffa andra och utbyta erfarenheter. Jag har förmånen att ha en kollega med mig som jag kan bolla med nu och vi kan fortsätta bolla idéer när vi kommer hem.

4. – Jag saknar ingenting, har inte alls den känslan.

Susanne Sahlin Susanne Sahlin, Mittuniversitetet

1. – Intressant och man får möta likasinnade. Vi har ju alla samma intresseområde. Jag tycker det är roligt att vara här.

2. – Jag tycker att föreläsningen ”Digital kompetens för lärare”, där tre projekt som fått pengar från KK-stiftelsen, var väldigt bra. Där fick man praktiskt konkreta tips inför när man ska skriva egna ansökningar. Elza Dunkels var också intressant att lyssna på. Hon visar en tydlig bild av ungdomarnas vardag och gör kopplingar utifrån det.

3. – För mig handlar det om kompetensutveckling och möjligheten att möta andra.

4. – Jag kommer nog att reflektera över det när jag kommer hem. Men det är ju mycket upp till en själv att knyta kontakter. Jag kom hit med ganska höga förväntningar och hittills har de blivit uppfyllda.

Lena Kransberg Lena Kransberg, Blekinge Tekniska Högskola

1. – Bra. Det Elza Dunkels pratade om var intressant. Det är intressant att någon tittar på vad ungdomar känner och gör. Att hon ser vad som händer i deras värld, det är inte alltid vi vuxna gör det. Jag tycker också att Knytkalaset är bra, här kan man få många idéer.

2. – Det är svårt att säga, jag har hittills bara hört Elza Dunkels prata.

3. – För att få nya intryck, idéer och kunskap. Det kan generera nya idéer om det är något man skulle vilja utveckla, och det är väl det som är meningen med en sådan här konferens. Men att träffas och diskutera är också en viktig del.

4. – Det är min första dag här, så det kan jag inte svara på.

Lillemor Stribeck Lillemor Stribeck, Mälardalens högskola

1. – Det är första gången jag är på den här konferensen. Det är viktigt att få mötas så att man kan få diskutera. Det är ett enormt utbud. Man får gå på rubrikerna när man väljer vad man ska gå och lyssna på. Det kanske skulle kunna vara lite mindre och längre. Här tas tekniken för pedagogiken, i mitt huvud går pedagogiken före. Men det är jätteviktigt att det finns en mötesplats.

2. – Det var en sittning runt samverkan, då hade vi en kort gruppdiskussion också. Jag tycker man kommer längre än om man bara blir matad, så det var ett bra initiativ.

3. – Netlearning är en ganska ny arena, just det här med webbaserade utbildningar. Formerna kanske ändras i framtiden, det kanske inte kommer att vara en konferens i all evighet. Men den mänskliga mötesplatsen är viktig.

4. – Svårt att säga, det finns ju mycket att ta för sig av. Men jag kanske hade önskat att det var mer fokus på pedagogiken. Att jag känner så här kan i och för sig bero på att jag inte gått till rätt sessioner. Det hade inte behövt vara så mycket och kanske man skulle kunna ha en temaindelning istället.

tillbaka

Redigera
Share Dela