Bråda dagar inför årets upplaga av netlearning

Kontorets whiteboard är fullklottad. mycket att hålla reda på. telefonen ringer. konferensdeltagare vill boka rum på ronneby brunn. ”tyvärr, det är fullbokat”. nytt mail i inkorgen. en talare behöver hjälp att boka flygbiljett från kanada. ”visst, det fixar vi”. utställare ringer. ”finns det fortfarande lediga montrar?”

Kajsa Bjerstedt Blom och Stina Sunesson

Netlearning 2006. Konferensen om nätbaserad högre utbildning i Ronneby 8-10 maj. Du har säkert hört talas om den. Du kanske till och med ska delta? Då är du inte ensam. Över 350 personer från högskolor och universitet i Sverige och övriga Norden har redan anmält sig och många av dem är på ett eller annat sätt involverade i programmet under konferensen.

Oväntat mycket arbete bakom

För den oinvigde kan det nog vara svårt att förstå hur mycket arbete som ligger bakom en konferens i Netlearnings storlek. När jag fick jobbet som biträdande projektledare i oktober undrade jag själv i mitt stilla sinne vad jag skulle fylla min tid med i sju hela månader. Jag menar, hur svårt kan det vara att ordna en konferens? Idag kan jag försäkra att det kräver mycket mer engagemang och en större arbetsinsats än jag någonsin kunnat ana.

Störst i sverige

Netlearning 2006 är den största konferensen i Sverige inom området för nätbaserad utbildning. Något jag tycker vi på BTH ska vara stolta över att arrangera. Den väntas locka över 500 deltagare. Mer än 160 bidrag har skickats in till konferensen och efter ett omfattande granskningsarbete har programmet satts samman med alla de accepterade bidragen. Kontakter har skapats och talare, debattörer och utställare har bjudits in. Till vår arbetsdag tillkommer även ett kontinuerligt arbete med webbsidan, registrering av deltagare, kontakt med olika leverantörer och korrespondens med deltagare och presentatörer.

Tre heltidsanställda

Med andra ord: vi är inte sysslolösa och vi är tre personer som nu arbetar heltid med Netlearning. Malin Johansson leder projektet tillsammans med Kajsa Bjerstedt Blom och mig själv, Stina Sunesson. Vi har även fått hjälp av en praktikant från Hyper Island, Jonas Johansson.

Fakta om netlearning

Konferensen Netlearning har ägt rum vid två tidigare tillfällen, 2002 och 2004. Båda gångerna i Ronneby. Den arrangeras av Blekinge Tekniska Högskola, NSHU (Myndigheten för nätverk och samarbete inom högre utbildning, f.d. Nätuniversitetet) och Vetenskapsrådet, i samarbete med högskolan i Kalmar och Växjö universitet.

Det är inte lång tid kvar nu. Den 8-10 maj kommer en grym konferens att gå av stapeln i Ronneby. Nu väntar vi bara på din anmälan.

Text: Stina Sunesson

Bild: Malin Johansson

Gå in på Netlearnings hemsida

tillbaka

Redigera
Share Dela