Intranytt

Nytt bokningssystem förenklar schemaläggning

För några veckor sedan fick högskolan ett nytt gemensamt lokalbokningssystem, timeedit. det nya programmet ska underlätta bokning av lokaler och resurser samt möjliggöra en rättvis fördelning av lokalkostnaderna.

Skärmdump från det nya bokningssystemet.

Boka var förebild

– En av de stora fördelarna med det nya bokningssytemet är just möjligheten för bland andra studenter att söka ut sitt personiga schema. Man kan kombinera flera kurser eller andra resurser i en utsökning och få en sammanställning av dessa, berättar Roland Westerberg, intendent och ansvarig för inköpet av bokningssystemet.

Roland berättar att utvecklarna av programmet hade högskolans tidigare bokningssystem, Boka, som kravspecifikation när de anpassade tjänsten för högskolans behov.

– Vårt bokningssystem var ganska avancerat och att välja ett system som inte kunde erbjuda alla de möjligheter vi redan hade var uteslutet. TimeEdit har därför utvecklat sin produkt en hel del genom samarbetet med oss.

Avbokning i god tid

Ett nytt bokningssystem behövdes för att kunna göra fördelningar av lokalkostnaderna. Nu är de olika salarna prissatta och det finns en treveckorsregel som innebär att man inte kan boka av en sal senare än tre veckor före den aktuella bokningen.

– Det finns både för- och nackdelar med den funktionen. Men förhoppningen är att man inte ska sitta och hålla på bokningar som man inte är säker på att man behöver, säger Roland.

En annan finess är att man kan se vilka bokningar som pågår just nu.

– Funktionen behöver utvecklas lite men innebär att vi framöver till exempel skulle kunna ha informationsskärmar runt om i högskolan där studenter och besökare snabbt kan få information om vart de ska vara.

Sök ut schema i bokningssystemet

Gör en bokning

Text: Jenny Gustavsson

Bild: Skärmdump från TimeEdit

tillbaka

Redigera
Share Dela