Intranytt

Krönika

Där gräset kanske är grönare…

Jenny Gustavsson och en varningsskylt Känsliga läsare varnas för en hel del sentimentalitet och floskler!

Jag ville skriva något om hur viktigt det är att någon gång ibland stanna upp och reflektera över hur bra vi egentligen har det. Då menar jag inte i förhållande till de svältande barnen i Afrika utan i förhållande till hur det kunde ha varit. Istället för att jobba på en myndighet där löneförhöjningen alltid är försenad, kunde vi ha jobbat på ett företag där det inte är säkert att det betalas ut någon lön alls nästa månad. Istället för förtroendearbetstid eller generösa flextider kunde vi haft stämpelklocka. Bara för att ge några exempel.

Jag ville skriva om vikten av att ibland se närmare på de positiva sakerna, mitt i allt det eländiga. Flextid, läkemedelsersättning, friskvårdsbidrag, akademisk frihet… Om förmånen att arbeta i en omgivning som hela tiden producerar ny kunskap och som uppmuntrar till utveckling.

Det var det jag hade tänkt skriva om i den här krönikan, men så tänkte jag att det kanske inte låter så trovärdigt när det kommer ur munnen på någon som lämnar allt det här för att se om det kanske till och med är ännu bättre någon annanstans… Så jag låter bli.

Istället vill jag bara kort och gott tacka var och en som jag under mina sju år här på BTH har lärt mig något av. Och ni är många. Jag tar nu tjänstledigt i ett halvår för att arbeta som projektledare för webb/intranät på Landstinget i Blekinge.

Och alla ni som har åsikter om Landstingets webbplats (www.ltblekinge.se), ni kan väl höra av er till mig?

Tänk om det visar sig att det inte kan bli bättre än vad det är på BTH?

Text: Jenny Gustavsson

tillbaka

Redigera
Share Dela