Intranytt

Tema: skärgårdssmart

Gästprofessorer dragplåster till sommarkurser

En kille sitter på en orange filt i gräset och läser ur en bok.

Managementhögskolan har de senaste åren erbjudit ett stort antal sommarkurser inom olika områden. flera av kurserna har getts av välkända professorer från utländska universitet.

– Vi har under några år haft ett koncept där vi har bjudit in några välkända professorer från utländska universitet att undervisa på våra sommarkurser, vilket även kommer att ske i år, säger Stefan Hellmer, grundutbildningsansvarig på Managementhögskolan. Till exempel kommer vi att ge en helt nyutvecklad kurs ”Managing people in changing contexts”.

Kursen kommer att ges av Graeme Martin från Edinburgh Business School. Martin kom till BTH redan sommaren 2003 för att undervisa första gången. Då höll han en kurs i “Human Resource Management and the Management of Change” på 5 poäng med möjlighet till att läsa ytterligare en projektkurs på 5 poäng inom samma ämne.

Martin arbetar sedan 2003 på Edinburgh Business School. Efter en inledande karriär i näringslivet började han att undervisa och forska 1980 på University of Abertay Dundee. Han ledde där under många år arbetet med att utveckla ett doktorand program i management och ett MBA- och magisterprogram i bland annat Malaysia, Grekland, Sverige och Frankrike. Han arbetar även med att utveckla ett distansprogram i HRM (Human Resource Management). I detta arbete ingår att ansvara för en grupp av internationella akademiska författare som ska ta fram undervisningsmaterial till programmet.

Ytterligare en nyutvecklad kurs som kommer att ges i sommar är ”Doctoral seminar in theory development”. Ansvarig för den kursen är Sanjay Goel. Även han har tidigare undervisat på sommarkurser på Managementhögskolan. Förra sommaren höll han en kurs i ”Management of innovation and technology”. Inom detta ämne håller han även kurser i USA och gör även en del forskning. Goel har varit gästprofessor vid BTH under hösten 2001. Goel arbetar som professor på University of Minnesota, dit han kom från Suffolk University i Boston. Innan dess arbetade han som managementkonsult inom den största landsbygdsorganisationen i Indien.

– Genom att ha campus- och distanskurser och även kurser på olika nivåer med olika förkunskapskrav så hoppas vi att så många som möjligt ska kunna hitta något som passar dem, säger Stefan Hellmer. Sommarkurser ger studenterna möjlighet att bli klar med sina studier tidigare än beräknat vilket är en uppskattad möjlighet i tider när utbuden på sommarjobb inte är så stort.

För studenter som inte befinner sig i Ronneby över sommaren finns möjligheten att följa någon av distanskurserna ”Skaffa kapital och investera” och ”Introduktion till Internetekonomi”, kurser som när de har getts tidigare har dragit till sig många studenter. För studenter som vill fördjupa sina filosofiska kunskaper kommer kursen ”Scientific reasoning and epistemology of professions” inom ämnet filosofi att ges. Detta är en kurs som kräver lite mer förkunskaper och den erbjuds till magister- och doktorandstudenter.

Text: Åsa Robertsson

Bild: Eddie Andersson

tillbaka

Redigera
Share Dela