Intranytt

Profilen: jessica mattsson

Nygammal på managementhögskolan

Jessica MattssonDrygt ett år har Jessica Mattsson arbetat på BTH, vilket inte är så länge, men som nybliven 30-åring känner hon sig gammal.

– Det här med att känna sig gammal vid 30 år är väl inte så allvarigt menat, säger Jessica, men det är klart att det känns lite extra när man fyller jämnt.

Stöd för studenterna

Jessica Mattsson började arbeta som studerandeadministratör på Managementhögskolan i juni 2004. Hon har bland annat hand om registrering av studenter på kurser och program och inläggning av resultat på kurser i LADOK. Till sin hjälp har Jessica amanuenser som bemannar sektionens Helpdesk. Dit kan studenterna gå för att hämta ut tentor och få svar på frågor de har.

– Helpdesken ska ta hand om de flesta frågor av allmän karaktär. Om de inte kan svara så ber de studenten att kontakta mig, så får vi hoppas att jag kan hjälpa till, säger Jessica.

Managementhögskolan har en stor andel fristående kurser, drygt ett 60 tal kursstarter denna termin, så det är hektiska tider i terminsstart.

– Det är viktigt att alla blir registrerade så fort som möjligt eftersom det är först efter registreringen som studenterna får sina pengar från CSN, säger Jessica.

Förändringar i tjänsten

Redan nu, drygt ett år efter hon börjat på BTH, har Jessicas tjänst ändrats en del. Titeln har ändrats från studerandeadministratör till sektionskoordinator och arbetsuppgifterna har förändrats. Förutom de studieadministrativa uppgifterna har hon fåblivit ansvarig för en del personalfrågor på sektionen. Det är även tänkt att hon ska ha hand om förordnanden inom sektionen.

– Vi pratade om sammansättningen av tjänsten redan när jag tillträdde och nu känner jag att jag har blivit varm i kläderna med de andra arbetsuppgifterna och då är det stimulerande att få lite nytt att ta tag i. Det känns bra att få utnyttja den kunskap som jag har, säger Jessica.

Började som student

Jessica som är född och uppvuxen i Karlskrona började sina bana på BTH som student. Direkt efter gymnasiet började hon läsa engelska. Hon hade funderingar på att bli lärare men kom efter ett tag på andra tankar då intresset för arbetsmiljöfrågor dök upp. Hon fortsatte då med personal- och arbetsvetenskapligt program på högskolan i Kristianstad.

– Jag kände att eftersom utbildningen bestod av mycket mjuka ämnen så kunde det vara bra att komplettera med studier i företagsekonomi på BTH. Eftersom många med min utbildning söker, och får jobb som innebär att det i tjänsten även ingår visst budgetansvar, så kändes det skönt att ha även denna bit.

Namn: Jessica Mattsson

Ålder: 30 år

Familj: Sambo

Befattning: Sektionskoordinator

Fritidsintresse: Teckna och måla, gärna akvareller

Senast lästa bok: Tvångströjan av Aino Trosell

Text: Åsa Robertsson

Foto: Åsa Robertsson

tillbaka

Redigera
Share Dela