Sara Persson

Ska jag behöva fejka ett benbrott?

Hur pass hårt ska man hålla på en handskakning? jag har tagit i hand på att jag ska springa göteborgsvarvet nästa år. kan man hävda tillfällig sinnesförvirring?

Att hålla ett löfte är något jag håller hårt på. Det ska väldigt mycket till för att jag inte ska göra något jag lovat göra. Men vid den här tiden nästa år måste jag nog göra något drastiskt.

Vid förmiddagsfikan för några veckor sedan gjorde jag nämligen årets dummaste handskakning. Jag tog i hand och lovade att jag skulle springa Göteborgsvarvet nästa år. Göteborgsvarvet är väldigt långt. 21 kilometer för att vara exakt. Dela det med tio och du får den sträcka som jag tror jag orkar springa.

Men ett löfte är ju ett löfte, så nu funderar jag på eventuella utvägar. Jag skulle kunna fejka ett benbrott, emigrera till fjärran land eller kanske köpa ut mig. Någon som är sugen på att springa ett varv runt Göteborg nästa år? Jag lovar att betala dig bra om du klär ut dig till mig och springer med lätta steg i staden i väst. Jag kan ta slutspurten om du vill, det är helt okej.

Man skulle kunna tro att en fotbollsspelare borde ha hyfsad kondition. Jag är inte riktigt lika säker. Allra helst eftersom min roll på fotbollsplanen är att dirigera de andra så pass bra att jag själv får springa så lite som möjligt. Men det är klart. Om någon är sugen på att springa 21 kilometer med en boll vid fötterna och med mig i hälarna så är det nog en morot som i varje fall skulle ta mig runt halva Göteborg.

Nu önskar jag er alla en riktigt skön sommar med solsken, myggbett, dopp i det blå och allt annat som kan tänkas höra till sommar och semester.

Vila ordentligt för till hösten måste vi börja träna om löftet inte ska brytas.

Sara Persson

Redigera
Share Dela