Intranytt

Tema: skärgårdssmart

Studera i trädgården

Sedan några år ger bth utbildning även på sommaren. omfattningen är ganska stor. i sommar erbjuder vi ett tjugotal kurser i allt från avancerad filterdesign till tillämpad engelska och det finns platser kvar.

I förgrunden en öppen bok, i bakgrunden en stenstrand och havet.

Sommarkurser vid BTH erbjuder en mycket fin möjlighet att kombinera nytta med nöje genom att sommaren kan ägnas åt både bildning och rekreation.

Vi brukar vara något försiktiga med att använda Blekinges natur och närhet till havet som ett argument för att studera på BTH. Skälet är naturligtvis att den vackra sommaren brukar ta ett abrupt slut i september. För studenter som kommer lagom till höstterminen visar sig vårt län från den tråkiga sidan och de får ha tålamod genom hela den gråa vintern innan de får uppleva det som Blekinge är känt för bland annat från Selma Lagerlöfs Nils Holgersson..

På sommaren kommer Blekinge till sin rätt och med sommarkurser drar BTH på allvar nytta av Blekinges fantastiska läge och möjlighet till rekreation. Det är också då det brukar finnas mest aktiviteter för både turister och bofasta.

Sommarkurser passar både som snabb uppdatering för den vetgirige, fördjupning för studenter som valt att stanna kvar under sommaren och som fortbildning för den som i yrket arbetar med några av våra ämnen. Det är också ett trevligt sätt för den som tidigare studerat hos oss att uppdatera sig och sin kompetens.

Varför inte ta familjen med på några veckors semester här vid Hanöbukten samtidigt som man själv fortbildar sig på någon av våra kurser? Förmiddagarna kan ägnas åt studier medan eftermiddagarna tillbringas på stranden eller vid stugan.

BTH bedriver utbildning och forskning. Därför arbetar vi inte med semesterpaket och stugförmedling. Men det finns det andra som gör. På www.blekingeturism.com kan man boka stugor online.

Jag har varit i kontakt med länets turistorganisation för att ordna till ett samarbete där BTH och andra utbildningsgivare skulle stå för kurserna och turistnäringen för bostäder och upplevelser. Med denna paketering skulle Blekinge bli ett svårslaget alternativ för den som vill ge sig själv nya insikter på semestern. Projektet landade inte i år men förhoppningsvis kan det fungera 2006.

För den som både törstar efter kunskap och samtidigt vill uppleva en av landets vackraste platser är Blekinge rätt plats att förlägga sin semester, med eller utan stugpaket.

Text: Lennarth Förberg

Bild: www.sxc.hu

tillbaka

Redigera
Share Dela