Personalavdelningen tipsar

Vi påminner om terminalglasögon

För anställda vid BTH som är i behov av terminalglasögon gäller följande:

Kontakta Previa, tel 0455-33 49 00, för undersökning och eventuellt utfärdande av remiss avseende bildskärms/terminalglasögon. Kontakta därefter någon av de optiker, som högskolan har träffat avtal med. Remissen medtages till optikern. Anställda hänvisas till Eskengrens Ur & Optik i Ronneby, Ahlquist Optik Synsam och Stures Din Optiker i Karlshamn, Din Optiker Råberg (Synoptik) i Karlskrona eller Stures Optik i Sölvesborg.

Högskolan ersätter kostnaden för synundersökning samt av optiker rekommenderade glas inklusive antireflexbehandling. Bidrag till glasögonbåge utgår med 350 kronor. Om du väljer en dyrare båge, får du själv stå för mellanskillnaden.

OBSERVERA: Vanliga progressiva glasögon rekommenderas ej till bildskärmsarbete, eftersom dessa ofta ger en felaktig arbetsställning med nack- och axelbesvär som följd. Därför ersätter högskolan ej kostnader för vanliga progressiva glasögon.

Ändring av namn

Vid ändring av namn ska ett registerutdrag från Skatteverket inlämnas till personalavdelningen. Den anställdes akronym kan komma att ändras. Undantag från denna regel görs endast om den nya akronymen redan är upptagen, då får den anställde behålla sin gamla akronym.

Läkemedelsersättning

Piller.

För att erhålla ersättning för läkemedelskostnader ska registrering ha skett i apotekskort. Det åligger arbetstagaren att visa kvitton för uppkomna kostnader. Kostnader för sådana läkemedel som är såväl receptbelagda som prisnedsatta ersätts av högskolan. Ersättningen är en skattepliktig förmån.

Friskvård

Högskolan ersätter anställda för kostnader avseende friskvård enligt personalhandboken med max 1400 kronor/år och anställd. Är man anställd endast del av året utgår ersättning proportionellt till anställningstiden.

Retroaktiv lön

Löneförhandlingarna med SACO är avslutade. Vi är äntligen klara med lönerna för den personal, inklusive doktorander och amanuenser, som återstod för lönerevisionsperioden 2003-07-01 - 2004-09-30. Retroaktiv lön kommer att utbetalas 2004-11-11. Utbetalningen kan bestå av två delar eftersom uppgörelsen mellan BTH och SACO gick ut på en generell del som avser tiden 2003-07-01 - 2004-09-30 och en extra pott för tiden 2004-01-01 – 2004-09-30. I en del fall blir det därför inte rätt att ta 16 månader gånger löneökningen. Kontakta personalavdelningen om du inte får det att stämma.

De centrala förhandlingarna mellan Arbetsgivarverket och de olika fackliga parterna på den statliga arbetsmarknaden fortsätter. Förhoppningar finns att de skall bli klara inom kort.

Text: Monica Nilsson

Foto: www.sxc.hu

bakåt | till löpsedeln | nästa

Redigera
Share Dela