Stor efterfrågan på it-personal

Nu ser man tydliga indikationer på att vändningen inom it-marknaden inte bara tagit fart på allvar här i blekinge utan till och med är i full blomster.

Efter några år av nära stiltje på arbetsmarknaden började det för något år sedan att puttra lite i grytan igen. Det blev tydligt att större företag som tidigare haft anställningsstopp började se behov av att nyanställa och det har sedan dess kommit fler och fler indikationer på att arbetsmarknaden, framförallt inom IT-sektorn, nu förändrats markant. Nu finns det inte enbart ett stort sug efter erfaren IT-personal utan även efter nyutexaminerad arbetskraft, något som är mycket positivt för studenterna på BTH. Ute på arbetsmarknaden finns det arbetsgivare som inte bara vill ha en, två eller tre nya medarbetare. Istället skriker de efter arbetskraft och har arbetstillfällen i tjogtal att erbjuda den som är intresserad och har någorlunda rätt utbildning med sig i bagaget.

Förhoppningsvis kan även våra alumner snart läsa om alla dessa jobb under “jobb och karriär” på alumninätverkets sidor på webben, där jobbannonser inom intressanta arbetsområden läggs ut löpande av alumnerna själva samt genom mig som får information från rekryteringsföretag i regionen.

Text: Kristina Fridensköld

Redigera
Share Dela