Nya medarbetare vid sektionen för Hälsa

Örjan Rubin

Örjan Rubin

Örjan Rubin är i grunden svetsare/plåtslagare men 1975 gled han genom ett sommarjobb inom vården in på den bana han är på idag. Örjan är utbildad distriktssköterska och har arbetat på Lyckeby distriktsköterskemottagning de sista 20 åren. Han har alltid varit intresserad av vårdutveckling och var med i olika utvecklingsprojekt på sin tidigare arbetsplats.

- När jag fick förfrågan om att komma till BTH och vara delaktig i sjuksköterske- och distriktsköterskeutbildningen blev det svår att motstå utmaningen. Min förhoppning är att jag kan bidra med min yrkeserfarenhet till studenterna, säger Örjan Rubin och menar också att det är en helt ny värld för honom att arbeta med studenter.
- Jag kommer från sjukvården där man ska hjälpa och förklara. I studentvärlden ska jag ju inte det, utan studenterna ska söka efter informationen själva och det är lite svårt att hålla tyst ibland.

Text: Örjan Rubin och Sara Persson

Bild: Sara Persson

Bert-Åke Nyström

Bert-Åke Nyström

Bert-Åke Nyström har arbetat inom vård och utbildning inom gymnasieskola och högskola sedan 1975.
- Jag har ett intresse för vård och människor, säger Bert-Åke Nyström.

Bert-Åke Nyström kommer att arbeta som klinisk adjunkt i Karlshamn inom de verksamhetsförlagda studierna som studenterna på Sektionen för Hälsa bedriver.
- Jag vill jobba med detta, med verksamhetsförlagd utbildning. Det är viktigt, det handlar om att kunna överföra teorin i praktiskt handlande.

Text och bild: Sara Persson

Redigera
Share Dela