Efteranmälningar via sms från mobilen

För första gången erbjuder blekinge tekniska högskola i år möjligheten att efteranmäla sig till höstens kurser och program via sms.

– så vitt jag vet är vi den första högskolan i landet som gör detta, säger tomas johansson, chef för studerandeavdelningen.

I år är det för första gången möjligt att efteranmäla sig till utbildningar vid BTH genom ett enkelt sms från mobiltelefonen. I sms:et skriver man sitt personnummer och anmälningskoden som hittas på www.bth.se/hitta samt i BTH:s och VHS anmälningskataloger. Efter de tre första dagarna hade ungefär 100 anmälningar kommit in.

– Endast de sökande där BTH har tillgång till meriter som styrker behörighetskraven kan få besked via sms. De andra får ett svar som hänvisar dem vidare till webbanmälan, säger Tomas Johansson.

En av de största anledningarna till att BTH gör detta är att man vet från tidigare år att det är en stor topp med efteranmälningar i anslutning till terminsstart.

– Främsta syftet med sms-tjänsten är att vi ska kunna ge studenterna besked så fort att de inte tappar alltför mycket tid i början av utbildningen, säger Tomas Johansson.

Text Sara Persson

Redigera
Share Dela