Intranytt

Nytt från alumninätverket

Alumnidagen 15 oktober

Äntligen är det dags! Lördagen den 15 oktober slår BTH och Alumni upp portarna för alumnerna. Det blir ett gyllene tillfälle för våra alumner att träffa gamla kurskamrater och samtidigt lära sig något nytt. Aktiviteter kommer att pågå hela dagen med bland annat högklassiga föreläsningar inom fyra olika vetenskaper. Under middagen på kvällen i Rotundan kommer Blekinge Kårspex att framföra en spexkavalkad med bejublade höjdpunkter ur studentspexens historia.

Vi välkomnar våra internationella studenter

Scott Grierson

Sedan ett par månader tillbaka finns det möjlighet även för våra internationella studenter att registrera sig i BTH Alumni.

Tillströmningen sedan lanseringen har varit strid och omfattar redan nu ett trettiotal studenter från hela världen. Scott Grierson kommer från Australien och är snart färdig på magisterprogrammet för Strategiskt ledarskap för hållbar utveckling. Han tycker att det är väldigt viktigt att kunna hålla kontakten med BTH för att få kunskap om forskning och nya idéer inom sitt område. Han framhåller också de stora fördelarna med att vistas i en miljö med internationella studenter och det nätverk det medför, såväl yrkesmässigt som personligt. Scott ser en fortsatt och kontinuerlig kontakt med nätverket som väldigt viktig för sin framtida utveckling.

- Av dessa anledningar ser jag på medlemskapet i Alumni som en förlängning på mina studier långt in i framtiden och jag ser verkligen fram emot att hålla kontakten med BTH, avslutar Scott.

Ekonomialumner delade med sig av erfarenheter

Lördagen den 23 April anordnade Managementhögskolan tillsammans med linjeföreningen Ronnekon en Ekonomidag för studenter, alumner och personal på SoftCenter.

Dagen var full av aktiviteter med gästföreläsning av bland annat Lee Wermelin från Soul Business Solutions, Stockholm. Det blev många och långa diskussioner kring tiden ”efter examen”, lite om vad företag söker för kompetenser samt om vad alumnerna gör idag. Man diskuterade också ”sociala engagemang” under studietiden och vikten av dessa. Det blev ett roligt tillfälle för tidigare BTH-studenter att återse gamla vänner och kurskamrater samt att kunna dela med sig till nuvarande studenter vad utbildningen medfört. Dagen innehöll också en uttagning till SM i ekonomi där Tobias Gabrielsson, Simon Gustafsson och Piotr Jakaczynski utsågs att representera BTH i Uppsala den 5-8 maj. Dagen avslutades med sittning på Bergslagskrogen och allt som hör därtill.

Uppdaterat

Ola Nilsson

Ola Nilsson arbetar som IT-konsult för Logica CMG och jobbar just nu mot Vodafone med ratingmotorer. Ola läste Data- och Telekommunikation 1998-2002.

Hanna Skoog tillhörde högskolans allra första omgång studenter och arbetar idag för det globala företaget Compass Group. Där har hon huvudansvaret för installationer av Citrix. Hanna läste Data- och informationssystemlinjen och tog examen 1992.

Mattias Göransson jobbar som konsult hos 24HR, ett stockholmsbaserat företag med inriktning mot webb och kommunikation. Mattias läste MDA mellan åren 1993-1997.

Krister Edgren har förutom Sverige även Brasilien, USA och Singapore som arbetsfält genom sitt arbete på Electrolux AB som Treasury Applications Support. Krister var tidigare ordförande för Ronnekon och tog magisterexamen i informationsekonomi 1999.

Piotr Dabrowski

Piotr Dabrowski är egen företagare och driver PolDab,

som är ett konsultföretag med inriktning mot den polska marknaden. Piotr tog magisterexamen i företagsekonomi 2004.

Annica Karlsson stortrivs med sitt varierande arbete som planeringsarkitekt vid företaget Vatten och Samhällsteknik AB. Annica tog examen i fysisk planering 2002.

Henrik Silfver arbetar med CRM, affärskontakter, för Swedbank Markets som är Föreningssparbankens Investmentbank. Han har också ett särskilt intresse i ledarskapsutveckling. Henrik tog kandidatexamen i informationsekonomi 1998.

Text: Annicka Engblom

tillbaka

Redigera
Share Dela