Bth ska fortsätta utvecklas

Lars HaikolaBTHs styrelse har vid sitt senaste möte fattat ett svårt och viktigt beslut om koncentration av verksamheten till Karlskrona. Detta har jag kommenterat i en särskild brevduva och samma information har getts till studenterna vid BTH. Nu följer en tid av turbulens i regionen men jag är övertygad om att vi ganska snart, tillsammans med regionala intressenter, kan inrikta all kraft på att fortsatt utveckla BTH och regionen.

Inom BTH uppstår en mängd frågor av principiell och praktisk natur. Jag får frågor som: Vad händer nu? Skall all verksamhet flyttas? Hur påverkar det mig? Får jag ersättning för längre restid? Etc. etc. Efter jul påbörjas planeringen för omlokalisering. En projektplan ska upprättas och en projektgrupp engageras med alla berörda intressenter. För att kunna hantera alla frågor som uppstår ska en webbplats upprättas som frågelåda. Koncentrationen av BTH kommer att innebära en stor kraftansträngning för oss alla. Och samtidigt måste det understrykas att omlokaliseringen inte utgör lösningen med stort L för BTH. Fortsatt utveckling i enlighet med utvecklingsplanen måste utgöra den huvudsakliga förändringskraften vid BTH de närmaste åren.

Dock bör jul- och nyårshelger utnyttjas för vila och rekreation. Jag tillönskar er alla en lugn helg och tackar samtidigt för alla goda arbetsinsatser detta år!

Lars haikola

Tillbaka till förstasidan

Redigera
Share Dela