Från pakistan till polen på 20 sekunder

Kurs i latinodans

Erica Qvist i sverigedräktBallonger, flaggor, och bilder från länderna pryder väggarna. Med bara några få steg förflyttar man sig från Pakistan till Polen. För en dag förvandlades BTH till ett myller av dofter, färger och aktiviteter från världens alla hörn.

Det är svensk försommar utomhus. Inomhus på Campus Gräsvik är det väldigt lite som är svenskt. Om man börjar promenaden i Östra flygeln kommer man först till Pakistan. Med ballonger, kläder, musik och bilder visar de upp sitt land. Några meter längre fram i korridoren finns Polen representerat med mat och bildspel.

I Länken hörs sången från karaoken i Kinas hörna. Kontrasten till knäckebrödet, sillen, och Tomas Ledins slagdängor vid Sveriges bord en bit bort är skarp. Bangladesh, Indien och Jordanien huserar bredvid varandra. Vid Japans bord är det tävling i vem som kan flytta flest nötter med pinnar från en origamivikt ask till en annan. Kanadas flagga vajar från taket. Mexico och Panama bjuder upp till dans där grundstegen i några av de vanligaste latinamerikanska danserna gås igenom.

Målet med den internationella dagen var att den skulle synas, höras och dofta. Den som passerade igenom någon av BTH:s lokaler den 16 maj kan knappast ha undgått alla de möten av olika kulturer som skapades i korridorerna när länder från skilda världsdelar plötsligt ligger med ett stenkasts mellanrum.

Tävling i Mini-OS på kaserngården

Redigera
Share Dela