Fler skriver högskoleprovet vid blekinge tekniska högskola

Trots att antalet anmälningar till högskoleprovet minskar totalt sett i hela landet är det sex lärosäten som har fler anmälningar i år. Blekinge Tekniska Högskola är ett av dessa.

I år är det 633 personer som skriver högskoleprovet i Blekinge. Det är 30 fler än vid samma tid förra året.

– Vi ökar på tre av fem orter. Det är ingen speciell grupp som ökar utan det handlar nog om ett allmänt större intresse, säger Anett Fridolfsson, ansvarig för genomförandet av högskoleprovet i Blekinge.

Utöver BTH har antalet anmälningar har även ökat vid Högskolan Dalarna, Högskolan i Gävle, Högskolan i Skövde, Högskolan Väst och Umeå universitet. Den största ökningen står Högskolan i Skövde för där 9 procent fler anmälde sig till vårens prov än förra året.

Till Örebro och Växjö universitet har 17 procent färre anmälningar kommit in jämfört med våren 2006, vilket är de största minskningarna procentuellt sett i landet. Men också till Mälardalens högskola har antalet anmälda minskat kraftigt.

I antal personer räknat har Göteborg och Stockholm förlorat flest anmälda. Stockholm har dock fortfarande flest anmälningar; de senaste åren har omkring 10 000 personer skrivit provet vid varje provtillfälle i Stockholms län.

Text: Högskoleverket och Sara Persson

Redigera
Share Dela