Intranytt

Profilen (från alumn i fokus)

Valet av bth var självklart

Tony GorschekNamn: Tony Gorschek

Ålder: 31 år

Utbildning: Teknologie licentiat i programvaruteknik

Examensår: 1999

Yrke: Doktorand

Fritid: Cineast, lyfter skrot

Motto: Hårt arbete lönar sig

Bakgrund: Född och uppvuxen i Kristianstad. Mamma från Sverige och pappa från Jugoslavien. Började 1996 studera matematik/naturvetenskap på Chalmers. Sökte sig till BTH 1997. Kandidatexamen togs i datavetenskap 1999. Därefter under en tid delägare i JOBADO AB, ett företag inom Human Resource Management Systems. Magisterexamen i datavetenskap 2002. Bor idag i Ronneby och är anställd som doktorand på Sektionen för teknik/Avdelningen för programvarusystem. Sitter i Fakultetsnämnden, är ordförande för Doktorandsektionen och ingår i BESQ och SERL.

Varför valde du att studera på bth?

Mitt val av BTH var väldigt medvetet. Efter en tid på Chalmers upptäckte jag att det egentligen var datorer och dess tillämpningar jag var mest intresserad av. När jag tittade runt bland lärosätena efter utbildning stod BTH ut bland de andra. En liten, men offensiv och oerhört kompetent högskola. Valet av BTH var självklart.

Beskriv din studietid.

– Jag festade av mig under min tid på Chalmers och var därför väldigt studieinriktad när jag kom till BTH. Jag engagerade mig mycket i verksamheten, bl.a i linjeföreningen ARON och SoftCenter filmklubb. Jag höll också i Alphadays, en serie öppna föreläsningar och seminarier med inbjudna högdjur från näringslivet. Jag upplever nog att engagemanget bland dagens studenter är något svalare är förr och det tycker jag är synd. Engagemang lönar sig i en organisation med kort väg till beslutsfattarna.

Vad tänker du särskilt på när du blickar tillbaka på studietiden?

– Hur oerhört skönt det var att studera i en liten stad. Om jag ville ta mig till kontinenten eller en större stad innebar det inga problem och i Ronneby var jag aldrig anonym. Skulle jag falla ihop över tangentbordet på mitt rum skulle det alltid vara någon som saknade mig. Studiesocialt finns här i Ronneby väldigt mycket att göra.

Håller du kontakten med dina kamrater från studietiden?

– Egentligen bara ett par stycken av mina kursare och det rätt sporadiska kontakter. Dock har jag tätare kontakter med ett gäng som studerade parallellt med mig. Jag skulle vilja inflika att ingen av dem ångrar att de tog examen på BTH.

Varför valde du att söka doktorandtjänst på bth?

– Efter studierna fick jag flera lockande erbjudanden om jobb. Jag blev också tipsad om en ledig doktorandtjänst och då tog jag mig en ordentlig funderare över vad jag innerst inne ville göra. Kombinationen av ett ypperligt handledarskap med att min forskning skulle ha direkt tillämpning i industrin avgjorde saken.

Hur ser du på alumninätverket?

Det är jättekul att det börjar hända saker med nätverket. Alumni är en viktig men ännu inte utnyttjad resurs. Det är viktigt BTH vårdar relationerna med sina gamla studenter. Ett sätt är att skapa vi-känsla och nya traditioner. Jag ser fram emot att få träffa gamla kompisar på återträffar, att få utbyta erfarenheter och kunskaper och framförallt att få knyta nygamla kontakter.

Tre anledningar att söka sig till bth?

• Hög undervisningskvalitet och hög kompetens hos lärare och forskare

• Forskning i världsklass som ger avtryck i grundutbildningen

• Liten, informell och flexibel högskola där avståndet mellan studenter

och lärare/ledning är kort och därmed påverkansgraden stor

linje

Text: Annicka Engblom

Foto: Annicka Engblom

piltillbaka

Redigera
Share Dela