Nya medarbetare vid sektionen för hälsa

Jörgen JonassonJÖRGEN JONASSON

Jörgen Jonasson har tidigare jobbat som sjukskötare och anestesisjukskötare på Blekingesjukhuset i Karlskrona. De senaste nio åren har thoraxkliniken varit hans hemvist men nu har han anställts på Sektionen för Hälsa på BTH där han ska jobba inom medicinsk vetenskap med ansvar för specialutbildningen inom anestesi och fristående kurs i kardiologi.

I slutet på förra året blev han klar med sin magisterexamen i medicinsk vetenskap i Uppsala. För ungefär tio år sedan jobbade han på BTH inom humanbiologi och han har sedan dess längtat tillbaka till undervisningsvärlden.

– Jag tycker att det är det roligaste jag gjort. Dessutom är det stimulerande att det finns utvecklingsmöjligheter inom mitt område, säger Jörgen Jonasson.

Anette K Pettersson ANETTE K PETTERSSON

Anette K Pettersson arbetar som studerandeadministratör vid Sektionen för Hälsa. Hon har tidigare bland annat jobbat på slakteri, behandlingshem, bibliotek, skola och nu senast inom äldrevård.

– En lite brokig bakgrund kanske men jag tror att alla erfarenheter är nyttiga på något sätt, säger Anette K Pettersson.

Hon har varit projektanställd vid sektionen sedan hösten 2005 och sökte nu tjänsten bland annat för att hon trivs mycket bra på BTH och med arbetskamraterna.

– Jag ser fram emot kontakten med studenter och lärare, kunna ge bra service och hjälpa till om det uppstår några problem.

Camilla MathiassonCAMILLA MATHIASSON

Camilla Mathiasson är presumtiv doktorand och för närvarande anställd som projektassistent vid Sektionen för Hälsa. Hennes forskning tillhör ämnet folkhälsa och hon kommer att jobba med projektet SNAC-blekinge som forskande tandhygienist.

Camilla Mathiasson läste treårig gymnasieutbildning till undersköterska i Karlshamn och jobbade efter det i nästan fyra år inom äldreomsorgen. Hon kände dock att hon ville gå vidare och utbildade sig därför till tandhygienist. Sedan examen för tre år sedan har hon varit anställd på en privat klinik i Karlshamn.

– När jag fick nys om den här tjänsten så kände jag lite “friskt vågat” och det gick vägen. Jag började här första april i år och i sommar tar jag man och barn och flyttar hit. Att arbeta med forskning är spännande och utmanande, jag har inte varit här i många veckor, men känner starkt möjligheten att växa på många olika plan, säger Camilla Mathiasson.

Redigera
Share Dela