Intranytt

Alumn i fokus

Jag minns den goda gemenskapen

Annica KarlssonNamn: Annica Karlsson

Ålder: 28 år

Utbildning: Magisterexamen i fysisk planering

Examensår: 2002

Yrke: Planeringsarkitekt

Fritid: Tävlar i multisport

Motto: Pain is temporary, honour is forever.

Bakgrund: Annica är född och uppvuxen i Värnamo. Till Karlskrona kom Annica 1996 när hon började studera fysisk planering. Hon gjorde ett års studieuppehåll då hon jobbade i Ljungby som planarkitekt och sedan för Boverket i Karlskrona. Idag jobbar Annica som planarkitekt för konsultföretaget Vatten och Samhällsteknik AB i Kalmar.

Varför valde du att studera på bth?

– Jag har alltid varit intresserad av kartor, arkitektur, samhällsbyggnad, vår livsmiljö och skapande och beskrivningen av Fysisk planering var det som lät klockrent utifrån mina intressen. Utbildningen kändes renodlad och dessutom är ju studiemiljön stimulerande. Jag har alltid älskat havet och vattensport och Karlskrona befinner sig i en väldigt expansiv region där det händer mycket, både samhällsbyggnadsmässigt och kulturmässigt.

Vad tänker du särskilt på när du blickar tillbaka på studietiden?

– Mest tokigheter egentligen. Dessa ständiga sista-minuten-inlämningar på studentarbeten, rullstolsrace i korridorerna och att glöggen värmdes i tekokaren som sedan aldrig blev sig lik igen. Det jag dock särskilt minns är den goda gemenskapen på institutionen.

Håller du kontakten med dina kamrater från studietiden?

– Vi är ett stabilt gäng på 5 tjejer från Skåne till Stockholm, som träffas två till tre gånger om året. Vi åker iväg någonstans över en helg och kombinerar skapande med någon fysisk aktivitet, till exempel akvarellmålning och paddling.

Hur kom det sig att du hamnade i kalmar?

– Efter examen vikarierade jag ett år i Göteborg som planarkitekt och där fick jag nys om jobbet på Vatten och Samhällsteknik AB i Kalmar. Här har jag nu jobbat i två och ett halvt år och fördelen med att arbeta i ett mindre företag är att arbetsuppgifterna är oerhört varierande. Det passar mig. Mitt arbetsområde spänner över hela sydöstra Sverige och det kan handla om allt ifrån planering av kurhotell/kallbadhus, golfbanor och campingområden till nya bostadsområden på vischan och stadsförnyelse i centrum.

Tre anledningar att söka sig till bth?

Kreativ miljö

Utbildningarna nytänkande och utåtriktade

Gemenskapen

Läs hela intervjun med Annica på Alumninätverket

Text: Annicka Engblom

Foto: Privat

tillbaka

Redigera
Share Dela