Intranytt

Krönika

All inclusive även på bth

Jenny GustavssonAll inclusive är hett. Backpacker är ute. Men vad är all inclusive? All mat ingår, och så mycket vatten, iste och citrondricka du kan dricka (men bara i glas, inte i flaska). Jasså, ville du ha kaffe? Ja, det går bra, finns i tanken där borta. Espresso? Nej, det kostar extra. Coca cola? Drick så mycket du vill för sex dollar om dagen. Barnen gillar inte ankleverpaté. Det finns en hamburgerrestaurang runt hörnet, där får de äta så mycket de vill, men det kostar 35 kronor varje gång de går dit.

Det är all inclusive på en båt i Västindien. Men på en inhägnad strand vid Röda Havet är paraplydrinkarna faktiskt gratis. Så länge du har ett neongrönt band kring handleden.

På BTH kör vi också med all inclusive. Har du bara ett antagningsbevis från oss så garanterar vi dig en bostad. Jo, men det kostar lite extra, ungefär lika mycket som i storstäderna, men vi lovar att du får någonstans att lägga dina saker. Och sen har vi gratis resor. Men bara mellan studieorterna och bara med tågbussen. Ville du ta bussen från stationen till campus? Det kostar. Vi värnar om din hälsa, det är bättre att gå. Lite motion har aldrig skadat någon. Men det är inte allt. På köpet får du en rejäl utbildning, lite personlighetsutveckling, och en fantastisk studiemiljö. Mycket hav – tänk vilka möjligheter!

Det finns nästan utan undantag alltid undantag till allt. Även all inclusive. Men bortsett från alla undantagen, så har vi ett fantastiskt erbjudande till våra studenter. Det är inte alla som tycker att vi ska marknadsföra det där runt omkring utbildningens kärna. Men det tycker jag. Och det tycker våra blivande studenter också. Jag har nämligen frågat.

Men svaret är ganska entydigt. Informationen om livet runt omkring studierna, studentlivet, staden och regionen, är viktig, men aldrig avgörande för valet av utbildning. Det är utbildningens kvalitet och innehåll som avgör.

Men när våra blivande studenter står inför valet mellan BTH och ett annat lärosäte, ska vi då inte framhålla allt det där som har med livskvalitet att göra så att de får en känsla för att de kommer att trivas här hos oss? För om vi ska vara ärliga, så kan en utbildning var hur bra som helst, men om livet runt omkring inte överensstämmer med förväntningarna, då går det i alla fall inte…

En riktigt god jul och ett gott nytt år önskar jag alla Intranytts läsare!

Jenny Gustavsson

Redaktör

Fotnot: Under SACO:s studentmässa i Malmö i november gjorde jag en undersökning om hur de besökande eleverna gör för att leta information om utbildningar.

Läs sammanställningen av undersökningen

tillbaka

Redigera
Share Dela