Fokus på bth

Knappt har våra nya studenter hunnit komma till rätta förrän arbetet med att rekrytera ännu en kull är igång. i år får rekryteringsarbetet en extra skjuts i och med att vi är årets studentregion 2005. men vi nöjer oss inte med det. vi vässar vårt material ytterligare för att synas och höras bättre.

Skärmdump från CD:n

Webb och cd

Fokus på BTH heter en webbplats som vi har tagit fram inför den kommande rekryteringsperioden. Det är en sammanslagning och förfining av förra årets rekryteringssajt www.bth.se/plugga och den CD (NextTime) som skickades ut tillsammans med katalogerna. I grund och botten var det två produkter med liknande innehåll och med samma syfte och målgrupp.

Fokus på BTH trycks dels upp som en CD, dels kommer den att ersätta www.bth.se/plugga på webben. CD:n kommer Joakim Ekberg på informationsavdelningen att ha med sig under de stora utbildningsmässorna i höst (läs mer om dem i artikeln ”BTH:s egen IT-bubbla”), men även under gymnasiebesök och övriga mässor under våren. CD:n kommer dessutom att skickas ut tillsammans med katalogen i januari. Webbplatsen kommer att läggas upp under november månad.

Det finns också funderingar på att använda det intro som gjorts till Fokus på BTH till olika bildspel som används i samband med studentrekrytering.

Utbildningskatalogen 2005/06

Arbetet med att producera katalogen inför nästa höst är i full gång. Den kommer, liksom tidigare, att vara en 100-sidig presentation av BTH:s alla program och kurser som startar hösten 2005. På programsidan finns det en del nyheter som förhoppningsvis kommer att tilltala många studenter. Att Blekinge blivit utsett till årets studentregion kommer naturligtvis också att synas i katalogen.

Katalogen kommer att vara tryckt och levererad till oss i slutet av januari. Då tar en omfattande distribution vid, bland annat ska den skickas hem till ca 55 000 gymnasister och värnpliktiga. Men den ska även spridas på alla tänkbara sätt till övriga målgrupper.

Byrån som har gjort den grafiska designen på katalogen heter Bläck & Co i Växjö. De har även har producerat CD:n som kommer att skickas ut tillsammans med katalogen.

Framsidan på boken som har svaren. BOKEN SOM HAR SVAREN

Informationsavdelningen ger inom kort ut en helt ny bok som ska ge svar på alla frågor studenter, föräldrar eller andra kan tänkas ha om högskoleutbildning.

Att börja studera på högskola innebär mycket nytt och för den som kommer från ett hem utan akademiska traditioner finns kanske många funderingar över hur det fungerar på en högskola, varför man ska välja just BTH och vad som skiljer BTH från andra högskolor. Dessutom reder boken ut den djungel av termer som finns kring högskolestudier.

Text: Jenny Gustavsson och Margareta Ahlström

bakåt | till löpsedeln | nästa

Redigera
Share Dela