Intranytt

Vetenskap landet runt

- nu även i blekinge

Vetenskapslandet

Från och med hösten 2005 kommer blekinge tekniska högskola medverka i vetenskapslandet, ett program om aktuell forskning som sänds på kunskapskanalen. högskolan blir då ett av knappt 30 lärosäten i landet som deltar i projektet.

Otäcka kryp först ut

Programmet tar upp aktuell forskning och utbildning i landets universitet och högskolor. Många av inslagen produceras på respektive lärosäte. Det första reportaget som produceras på BTH kommer att handla om fästingar och Louise Stjernbergs forskning om krypen. Det kommer med största sannolikhet att sändas i programmet i början av hösten. Innan dess kommer du att kunna se det på BTH:s hemsida.

Landsomspännande

Vetenskapslandet är producerat av Universitets-TV i Göteborg i samarbete med flertalet universitet och högskolor i Sverige samt Utbildningsradion. Vetenskapslandet är ett brett, nationellt samarbetsprojekt mellan lärosätena, Utbildningsradion UR och forskningsfinansiärerna: FAS, Formas, KK-stiftelsen, Vetenskapsrådet och Vinnova samt Myndigheten för Sveriges nätuniversitet.

Digital tv eller webb

Sveriges television och Utbildningsradion startade den 27 september 2004 en ny digital kanal; Kunskapskanalen. Vetenskapslandet sänds i Kunskapskanalen varje onsdag 22.00 med repris torsdag 18.30. På forskning.se har du möjlighet att se Vetenskapslandets samtliga reportage.

Redaktion

Det är i huvudsak Jenny Gustavsson och Peter Blaschke som kommer att arbeta med Vetenskapslandet på BTH. Har du tips och idéer på inslag är du välkommen att höra av dig.

Vill du veta mer?

Läs mer om BTH:s medverkan i Vetenskapslandet

Text: Jenny Gustavsson

Bild: Vetenskapslandet

tillbaka

Redigera
Share Dela