Intranytt

Alumn i fokus

Bth:s fördel är fokuserade utbilningar

Jens AugustssonNamn: Jens Augustson

Ålder: 36 år

Utbildning: Magisterexamen i signalbehandling

Examensår: 1997

Yrke: Designer av signalbehandlingssystem

Fritid: Jag har hus! I övrigt natur och fotografering.

Motto: Det är bara de bästa som kan göra det svåraste

Varför valde du att studera på bth?

– Jag hade faktiskt i första hand sökt till Chalmers, men kom inte in. Istället hamnade jag på BTH vilket jag aldrig ångrat. Här var utbildningen mer fokuserad och mer rakt på sak än vid de stora lärosätena. Jag behövde inte läsa till exempel värmelära och liknande kurser som inte hade direkt bäring på mitt utbildningsval, men som vid Chalmers hörde till de obligatoriska kurserna. Man hade en helt annan närhet till lärarna, studiekamraterna och andra utbildningar. Betänk att högskolan var så mycket mindre än idag, men via de kontakter jag har in i BTH verkar man ha förvaltat denna kultur.

Vad tänker du särskilt på när du blickar tillbaka på studietiden?

– Valborg i Brunnsparken. Denna park är en klenod, unik i sitt slag och erbjuder en helt fantastisk studiemiljö. Även om jag bodde ”uppe på berget” var jag ofta där, framförallt på våren, då man hade tid och möjlighet att nyttja parken. Sedan rekommenderar jag att man verkligen anstränger sig att ta de där sista poängerna för att kunna ta ut examensbeviset. Det känns oändligt skönt när man har det i fickan.

Håller du kontakten med dina kamrater från studietiden?

– Några stycken och då främst med dem som liksom jag bor i närheten av Göteborg. Sedan har jag som sagt direktkontakt med högskolan via Benny Lövström och Jörgen Nordberg när han har vägarna förbi. Jag har också fått tillfälle att komma tillbaka till BTH som gästföreläsare för ett gäng doktorander. Det var jätteroligt och något jag gärna ställer upp på att göra igen.

Hur kom det sig att du hamnade på ericsson?

– På Maritime Consulting sysslade jag egentligen inte med det jag var utbildad till utan mer med försäljning och att vara alla behjälpliga med datakunskaper. Det var faktiskt en kamrat till mig som värvade mig och en kollega till Ericsson. Det var på den tiden rekryteringsbonusen var hög.

ALUMN I FOKUS är en artikelserie bestående av intervjuer med BTH:s alumner. Läs hela intervjun med Jens på www.bth.se/alumni.

Text: Annicka Engblom

Foto: Privat

tillbaka

Redigera
Share Dela