Tema: internationalisering

Förtrollande vyer på biblioteket

Tre av tavlorna som går att beskåda på biblioteket.

Den 21 augusti invigdes en fotoutställning på högskolebiblioteket på gräsvik. det är en kulturell utställning med bilder från provinsen yunnan, som är blekinges ”vänort”.

YunNan ligger I sydvästra Kina. Fotografierna visar både tradition och modernisering i provinsen. Med utställningen vill man passa på att uppmärksamma 50-årsjubileet av Blekinge Tekniska Högskolas partneruniversitet, Kunming University of Science and Technology (KUST). Fotografierna på utställningen är en gåva från YunNan till Länsstyrelsen.

– Med utställningen hoppas vi också väcka lärare och studenters intresse för ett utbytesprojekt inom Linnaeus-Palme mellan BTH och KUST som jag ansvar för, berättar Sharon Kao-Walter.

Projektet innebär att två lärare och två studenter kan jobba eller studera på varandras universitet med finansiering från Sida. Lärarna kan arbeta i upp till tre månader och studenternas utbytesperiod kan vara från ett halvår upp till ett år.

– Utbytesprojektet startade upp på avdelningen för Maskinteknik 2003 och kommer förhoppningsvis fortsätta i ytterligare fem år, säger Sharon.

Utställningen går att besöka under bibliotekets öppettider fram till den 30 november.

Vill du veta mer?

KUST

Utbytesprogram Linnaeus-Palme

Att studera i Kina

Turistinformation om YunNan 1

Turistinformation om YunNan 2

Text: Jenny Gustavsson

Bild: Jenny Gustavsson

tillbaks till löpsedeln

Redigera
Share Dela