Intranytt

Netlearning 2006 fokuserar på nyskapande

En kvinna mitt i ett hopp upp i luften. Just nu är planeringen av Netlearning 2006 i full gång. Den 8-10 maj 2006 är det dags. Då går konferensen av stapeln i Ronneby. Temat är ”Pedagogiskt nyskapande genom nätbaserat lärande”.

Det är tredje gången som Netlearningkonferensen hålls i Ronneby med BTH som en av huvudarrangörerna. 2004 lockade konferensen över 500 deltagare från hela Norden och projektledare Malin Johansson väntar sig lika många deltagare till 2006 års upplaga av Netlearning.

Unik mötesplats för nordbor

Netlearning 2006 är en unik mötesplats för nordens alla intressenter av nätbaserat lärande inom högre utbildning. Den vänder sig dem som undervisar i, forskar om och arbetar med att utveckla, planera och organisera nätbaserat utbildning. Konferensen är ett av få tillfällen för dem att mötas och diskutera ämnet, etablera kontakter samt få ny inspiration och utvecklas inom området.

Rikt innehåll

Konferensen kommer att innehålla intressanta keynotes och parallella sessioner där empiriska erfarenheter och forskningsteoretiska studier presenteras. En av konferensens höjdpunkter är Knytkalaset - en akademisk utställning där konferensdeltagarna kan ta del av bidrag inom nätbaserat lärande såsom IT-verktyg, kursmoduler och projektidéer.

Chans att visa upp bth

Konferensen kommer framförallt att hållas på Ron i Ronneby, men många sessioner kommer även att hållas i BTH:s lokaler.

– Det är ett utmärkt tillfälle att visa upp vår fina högskola, säger Malin Johansson. Ni lär således inte kunna undgå när konferensen väl drar igång. 500 konferensdeltagare kommer då att röra sig i Ronneby.

Hävstång för pedagogiskt nyskapande

Syftet med Netlearning 2006 är att belysa hur nätbaserat lärande kan fungera som en hävstång i arbetet med pedagogiskt nyskapande, samt att samla de nordiska erfarenheterna på området. Detta gäller såväl empiriska erfarenheter som kunskaper grundade i forskningsteoretiska studier.

Forskningen framhävs

Förhoppningen inför Netlearning 2006 är att konferensen ska få mer forskningstyngd än tidigare år. Detta då man inför 2006 begär in full papers som sedan granskas noga innan de väljs ut. De bästa bidragen kommer att publiceras i ett specialnummer av Journal of Educational Technology & Society, som ges ut 2007.

Framstående keynote

Ett dragplåster till konferensen är professor Win Veen från University of Technolgy i Nederländerna. Han är en av konferensens keynotes och kommer att föreläsa om Netgeneration Learning. Win Veen är mycket framstående inom nätbaserat lärande och har lanserat begreppet Homo Zappiens.

Passa på

Är du själv intresserad av nätbaserad utbildning? Passa på att gå på Netlearning 2006 du med. Som BTH-anställd får du 1000 kronor rabatt på konferensavgiften.

Text: Stina Sunesson

Foto: Patrik Berander

tillbaka

Redigera
Share Dela