Ursula HassVälkommen till höstens första Intranytt

Nu har jag varit igång som rektor här vid BTH i 2,5 månad, och jag börjar bli lite varm i kläderna. Först och främst vill jag tacka för det varma och positiva sätt jag blivit välkomnad på, både av er kollegor och av er som är våra samarbetspartners. Jag har lärt mej mycket, och kan nu en hel del förkortningar som jag kan svänga mej med.

Verksamheten har ju dragit igång med full kraft och jag vill bara nämna några av de händelser eller arbeten som har skett eller som vi har framför oss under hösten.

Studenternas ankomst en måndag i augusti var verkligen påtaglig, och som i ett slag var BTH befolkat av både studenter och personal. Introduktionsveckan fungerade fint och vi fick också motta utmärkelsen ”Månadens IQ-projekt” för det alkoholpreventiva arbetet som bedrivs. Vi kan också glädja oss åt att ha cirka 10 procent fler studenter på nybörjarprogrammen.

Universitetskansler Anders Flodström kom med ett utspel på sin första arbetsdag i ämbetet, och angav att Sverige behöver maximum 5 universitet, för att kunna möte internationell konkurrens. Detta rörde om i grytan ordentligt, och även undertecknad gav sig in i debatten, som nog inte är slut än.

Vi har lämnat in en rad ansökningar till forskningsråd och skrivit nya avtal med samarbetspartners både nära och fjärran. Det handlar bland annat om KK-ansökningar tillsammans med näringslivet, samarbetsavtal med Indien och uppdragsutbildning i Costa Rica. I pipe line ligger Vinnova-ansökningar, EU-s strukturfonder, KK-master med mera.

Samarbetet inom Akademi sydost har rullat in i en ny fas, där visionsprojektet och organisationsprojektet står i fokus. Det samarbetsavtal som ligger som grund för Akademi sydost går ut inom närtid, samtidigt som vår forsknings- och utbildningsstrategi skall utvecklas under hösten. Vår högskolestyrelse ska ha ett 2-dagars internat, 1-2 oktober, som kommer att ha fokus på BTH:s strategi, och som kommer att ge oss viktig input bland annat på dessa frågor.

Jag ser fram emot en fortsatt spännande och utvecklande höst!

Ursula Hass

Redigera
Share Dela