En fullspäckad karneval

Middag under galan, Karneval 2007

Fyrverkeri på Östra Piren i KarlshamnMed speldemonstrationer, tävlingar och examensarbeten presenterade studenterna på Campus Karlshamn under två dagars Karneval vad de åstadkommit under året.

Under fyra veckor har förstaårseleverna på digitala spel utvecklat Karneval! 2007.

Totalt är det mellan 25 och 30 personer som arbetat med karnevalen och hälften av dessa har ansvar för underhållningen. Resultatet är två dagar fullspäckade med aktiviteter.

– Det har varit väldigt givande, men vi hade behövt mer tid för att göra det så bra som vi ville. Det är motiverande att göra sitt bästa eftersom det är skarpt läge, säger studenten Peter Lübeck.

De två dagarna avslutades med en stor gala, eller som arrangörerna själva säger; en miniversion av Guldeken. Där visades kandidatarbetena upp och förhoppningen var att det skulle vara en bra marknadsföring för studenterna och ge dem en skjuts ut i arbetslivet.

Game Concept Challenge var ett annat inslag under karnevalen. Sju team har under sju veckor arbetat med att ta fram olika spelkoncept. Dessa visades upp under de två dagarna och på galan korades vinnaren.

Temat för Karneval! 2007 var teknik och människa. Man har därför satsat en hel del på interaktivitet. Förstaårseleverna på digitala spel har satt ihop ett antal olika spel där det var fritt fram för besökarna att till exempel utmana varandra på en duell i vilda västern, bege sig ner till havets botten och bekämpa de mordiska bestarna eller varför inte boxas mot en clown.

Två personer sprutar/slukar eld

Fakta / Vinnare i game concept challenge

Kategori: The Gameport Award - Most promising game concept

Vinnare: Bacteria av gruppen Pirate Cat Creations.

Kategori: Bästa Trailer.

Vinnare: Jayrunning av gruppen Springsteel.

Kategori: Best Playable

Vinnare: Altus av gruppen Ossom Games

Kategori: Best Game Design Document

Vinnare: Drivers High av gruppen Wasabi Studio.

Text: Sara Persson

Bild: Kim Svensson

Redigera
Share Dela